Skoči na glavno vsebino

V petek se je na naši šoli odvijala dobrodelna prireditev. Tako se je hram učenosti za en dan spremenil v grad. Na oder sta prišla kralj in kraljica ter vse njuno spremstvo. Skupaj z njima smo si ogledali veliko odličnih nastopajočih. Otroke, ki so govorili toliko različnih jezikov, da se je dvornemu norčku kar mešalo, klovn nas je s svojimi norčijami spravil v zares veselo razpoloženje in prisluhnili ubranemu petju vseh pevskih zborov. Pikapolonica, metuljček in čebelica  ter travnik pisanih cvetlic so pričarali pravo pomladansko vzdušje. Malo smo pomigali in zaploskali ob številnih plesno-glasbenih točkah. Vsi nastopajoči so bili odlični in nam lepo popestrili popoldne. Po končani prireditvi pa se je odvijal tudi dobrodelni bazar, s katerim smo zbirali sredstva za šolski sklad. Lahko smo se posladkali z različnimi  dobrotami, se najedli pice in se odžejali, si izbrali kakšno knjigo ali pa rastlinico. Vsem, ki ste prispevali v šolski sklad, se najlepše zahvaljujemo.Vesela sem, da živim med ljudmi, ki znajo odpreti srce.

Taja Kukavica, 8. b

 V petek smo učenke in učenci ter vsi zaposleni na naši šoli pripravili dobrodelno prireditev. Ob 16.00 smo se zbrali v učilnicah, od koder smo po malici odšli v lepo okrašeno telovadnico. Tam smo se pridružili staršem in obiskovalcem, ki jih je bilo toliko, da prostih sedežev niti stojišč ni bilo več. Ob 17.00 uri se je pričela prireditev, na kateri  je sodelovalo  veliko nastopajočih, ki so pripravili zares bogat kulturni program. Po prireditvi smo v naprej določeni učenci zasedli mesta ob stojnicah, kjer smo v prisotnosti naših učiteljic in učiteljev udeležencem delili pijačo, sladice in pizzo. Te artikle so prispevali donatorji. Ker je šlo za dobrodelno prireditev, smo za razdeljeno pijačo in hrano dobili prostovoljne prispevke, ki smo jih shranili v posebno škatlo. Le -ti bodo obogatili šolski sklad, od katerega imamo korist vsi učenci naše šole. Dan šole mi bo ostal v lepem spominu zaradi programa prireditve, še posebej pa zato, ker smo v »promet spravili« vso hrano in pijačo.

Mihael Bogovič Mihelin, 8. b

V petek je na naši šoli potekala prava proslava. Ne zato, ker je bil 1. april, ampak ker smo praznovali dan šole. Dopoldan smo torej ostali doma in se v šoli »prikazali« šele ob štirih. Pojedli smo malico in se kmalu zatem odpravili na tribune.  Učenci smo tja prišli prvi, kmalu pa so se začeli zbirati tudi starši. Tisti, ki smo nastopali, smo se  preoblekli v kostume in preizkusili mikrofone. Ob petih se je začela skrbno pripravljena prireditev. Bila je zares »kraljevska«. Na odru so bili vsi, ki sodijo na kraljevski dvor; kralj, kraljica, bobnar, trobentač in celo dvorski norček. Kulturni program je bil zelo lep in je navdušil vse, ki so petkovo popoldne namenili dobrodelnosti. Seveda pa so nas  po proslavi čakali pica, krofi, čaj, celo knjige in raznorazne rastlinice, ki nas bodo še dolgo spominjale na dan, ko smo storili nekaj lepega zase in za soljudi.

                                                                                                                                              Eva Prša 7.a

V petek se je v veliki telovadnici naše šole odvijala dobrodelna prireditev. Imela sem eno glavnih vlog; bila sem kraljica, na odru pa so mi družbo delali še kralj Luka, dvorski norček Eva, gospod Živa, vitez, nosilec zastave Simon ter Tjaša in Gregor. Mali in veliki nastopajoči so za vse nas pripravili imeniten kulturni program. Prispevke, ki smo jih zbrali od nakupa vstopnic, pic, pijač, slaščic in rož, smo namenili v šolski sklad naše šole. Menim, da bi dobrodelnost morala biti način življenja ljudi in ne samo nekaj krajših trenutkov. Načinov, kako smo lahko dobrodelni, je veliko. Včasih je dovolj že to, da se nasmehnemo osebi, ki nam prihaja nasproti, ali pa pomagamo človeku, ki sam s težavo nosi vrečko iz trgovine.

Nikita Stregar, 8. b

Dostopnost