Skoči na glavno vsebino

Vsak človek se rodi kot izvir pod gorami, ob prvih stikih s svetom iz njega nastane potoček, ob nabiranju življenjskih izkušenj postanemo reka, v zrelem življenju pa naša spoznanja in vedenja postanejo široka kot morje. Pri tem je težko ugotoviti, kdaj postanemo mogočna reka z utrjeno strugo. France Prešeren se je v mogočno reko spremenil v letih 1833 – 1836, ko sta nastali dve njegovi najmočnejši pesnitvi: Sonetni venec in Krst pri Savici. (Sivec, I. 2017. Resnica o Prešernu. Dob: Miš)

Od 5. do 12. februarja 2018 so drugošolci, tretješolci, devetošolci in sedmošolci v knjižnici spoznavali Prešerna in njegovo poezijo tudi s pomočjo priredb sodobnikov, umetnikov današnjega časa. Jožica Škrlec

V sredo, 7. februarja,  smo se pri pouku slovenščine odpravili v knjižnico, da bi se spomnili in izvedeli kaj novega o Francetu Prešernu, saj 8. februarja praznujemo Prešernov dan. V knjižnici nam je gospa knjižničarka predstavila, kaj je kultura pa tudi nekaj novih zanimivosti o Prešernu. Prešeren je bil eden največjih slovenskih pesnikov in super se mi zdi, da o njem in njegovih pesmih vemo vse več, ter upam, da bomo o njegovih delih v prihodnjih letih izvedeli še kaj.

                                                                                                                           Eva Šribar, 9. c

Dostopnost