Skoči na glavno vsebino

V torek smo odšli v Šumi. Preden smo v vstopili, smo si morali nadeti kape. Na začetku smo si ogledali proizvodnjo karamele, nato pa še žvečilnih gumijev in skladišče velikih zabojev, ki potujejo v druge države. Na poti smo lahko vzeli veliko bonbonov. Vodička nam je razložila, kam grejo bonboni in žvečilni gumiji. Ugotovili smo, da nekateri bonboni potujejo tudi z ladjami. To nam je bilo zelo zanimivo. Dan je bil zelo dober.

                                                                                              Zoja, 5. č

V torek smo se učenci 5. č odpravili v tovarno Šumi. Gospa nam je povedala, da zaposleni v tovarni nosijo čepke za ušesa, da ne bi čez nekaj let oglušeli. Šumi bonbone izvaža  tudi v druge države. Vsak od nas je dobil bonbone. Izvedeli smo veliko novega.

Ema, 5. č

V torek smo si ogledali Šumi. Ko smo pripeli, smo pozvonili, vrata so se odprla kar sama. Nadeli smo si higienske kape, da nam ne bi izpadali lasje. Potem smo si ogledali sobo, kjer delajo karamelne bonbone, za tem pa še sobo z žvečilnimi gumiji. Bili so beli in barvni, rozasti so bili obarvani z rdečo peso. Ogledali smo si tudi sobo z bonboni. Naučila sem se, da največ teh sladkarij prodajo Lidlu. In da ima ena velika škatla tudi 8 ton.

                                                                                                                              Eva, 5. č

Ta dan mi je bil všeč, saj sem dobila veliko sladkarij, za  kar dva žepa. To je bil moj najljubši izlet. Dan mi je bil všeč, saj sem se naučila, kako nastanejo bonboni in žvečilni gumiji. Žvečilni gumi v obliki cigarete ima v sebi največ sladkorja, zato se v Sloveniji ne sme prodajati.

                                                                                                                                                                    Eva, 5. č

V torek smo se učenci 5. č odpravili v Novo Ljubljansko banko. Banka je zelo dobro varovana. Gospa nam je pokazala denar. Naučili smo se, kako lahko varčujemo. Na banki imajo tudi bankomat za invalide, kar se mi zdi primerno. Bilo mi je zelo všeč.

Ema, 5. č

V torek smo odšli v banko. Najprej smo odšli v prvo nadstropje, kjer smo se pogovarjali o denarju in njegovih funkcijah. Nato nam je vodička pokazala, kako dvigniti denar na bankomatu. Na koncu smo dobili darilo. Bilo je zelo dobro.

Zoja, 5. č

Dostopnost