Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu smo sedmošolci kot vsako leto doslej sodelovali v Projektu Rastem s knjigo. Letošnja izbrana knjiga je Kako dolg je čas znanega slovenskega ustvarjalca Mateja Dolenca. Žal, tokrat nismo mogli v Valvasorjevo knjižnico, zato smo si pričarali branje kar v šoli s kulturnim dnem. Uvodoma nas je v  branje  popeljal učitelj Zvonimir in nam zaupal, da je tudi sam strasten bralec, saj po športnih naporih in treningih rad poseže po dobri knjigi. Nato smo se v vrstice knjige podali še sami z učiteljico. Izdelali smo tudi knjižno kazalko, prisluhnili intervjuju s pisateljem, na koncu dne pa se s knjigo v roki nastavili toplim dopoldanskim sončnim žarkom v Spominskem parku naših protestantov blizu šole.

 Ja, branje je res pomembno, zato BERIMO in BERIMO, vsak dan, pa četudi samo nekaj vrstic … Dan bo lepši, prijetnejši, predvsem pa nas bo po vsakodnevnih obveznostih sprostil in nas popeljal v svet domišljije …

                                                                                                                                                    Bernarda Kunej

In kako je bralni dan preživela učenka Manca Avsec iz 7. a razreda?

V ponedeljek, 15. 3. 2021, smo imeli sedmošolci KULTURNI DAN. Ob 8.20 uri smo se z učiteljico Bernardo Kunej zbrali v naši matični učilnici, kjer smo dobili vsak svojo knjigo in si ogledali kratek posnetek o Projektu RASTEM S KNJIGO, od katerega so nam bile podarjene knjige. Avtor knjige je slovenski pisatelj Mate Dolenc, z naslovom KAKO DOLG JE ČAS. Drugo šolsko uro je v naš razred (7. a) prišel učitelj športne vzgoje Zvonimir Lorenci in nam prebral del knjige. Sledila je malica. Po malici smo si sami izdelali knjižna kazala, ki nam bodo služila za pomoč pri branju. Četrto uro smo si ogledali intervju s pisateljem. Peto uro smo se skupaj z učiteljico odpravili v šolski park, kjer smo nadaljevali z branjem naše knjige. Po končani uri smo se vsi skupaj vrnili v razred in tam počakali do kosila.

Manca Avsec, 7. a

 

Dostopnost