Skoči na glavno vsebino

Začetek novega delovnega tedna so sedmošolci pričeli z zaključno ekskurzijo po Gorenjski. Obiskali so Blejski vintgar, mesto Radovljico in tamkajšnji muzej čebelarstva ter uživali v lepotah narave … Še več pa si oglejte v slikovitih fotografijah …

                                                                                                          Sedmošolci

V ponedeljek, 17. 6. 2019, smo se sedmošolci odpravili na zaključno ekskurzijo. Odpravili smo se na Bled in v Radovljico. Na Bledu smo si ogledali Blejski vintgar. Bilo je zelo zanimivo. Nato smo se odpeljali v Čebelarski muzej v Radovljici. Ogledali smo si razstavo o čebelarstvu in razstavo panjev. Nato smo si ogledali še kotiček o Antonu Tomažu Linhartu. Na koncu bi si morali ogledati še mesto Radovljica, a je začelo deževati. Ogledali smo si Šivčevo hišo. Izlet mi je bil všeč, saj smo si ogledali še en kotiček Slovenije.

Žiga Kozole, 7. c

V ponedeljek, 17. 6. 2019, smo odpotovali preprosto rečeno na drugo stran Slovenije. Ogledali smo si Blejski vintgar ter Radovljico. Najprej smo se odpeljali do Blejskega vintgarja in si ogledali sotesko, po kateri teče reka Radovna. Ponekod je bila reka mirna, ponekod pa hitra in deroča. Delala je brzice in na koncu smo videli še slap Šum. Po ogledu slapa smo se začeli vzpenjati do cerkvice Sv. Katarine. Pojedli smo in se spustili proti dolini do avtobusov. Po 20 minutah vožnje smo priseli v Radovljico. Ogledali smo si Čebelarski muzej in razstavo Antona Tomaža Linharta. Ker pa nas je ujel dež, si nismo mogli ogledati mesta, ampak smo si ogledali primerek meščanske hiše iz starih časov. Ta izlet je bil zanimiv, saj smo odkrivali čisto drug del Slovenije.

Lana Balar, 7. c

V ponedeljek smo se odpravili na izlet na Gorenjsko.  Naš prvi cilj je bil Blejski vintgar. Vodič nam je povedal nekaj o vintgarju, nato pa smo pot nadaljevali po ozkih poteh in si ogledali reko Radovno, ki teče skozi sotesko. Reka je smaragdno zelena. Na koncu smo videli tudi slap. Po končanem ogledu smo se odpeljali v Radovljico, ki ji domačini pravijo tudi Radolca. Ogledali smo si mesto, nato pa še Čebelarski in mestni muzej. Bilo je zanimivo.

Nika Štern, 7. b

Dostopnost