Skoči na glavno vsebino
Končno je nastopil težko pričakovani četrtek. S kolesi, čeladami in veliko dobre volje smo se zbrali pred šolo. Tam so učitelji preverili, koliko nas je prisotnih, predstavili načrt poti, pravila varne vožnje, nato pa smo krenili proti Kostanjevici na Krki.
Čas je hitro tekel in kmalu smo prišli do prvega postanka. Naredili smo požirek vode, potem pa nadaljevali pot. Med potjo smo opazovali okolico in skrbeli za svojo varnost. Nekateri so zaradi utrujenosti ali manjših poškodb pot nadaljevali s kombijem. Nekaj časa smo še kolesarili, nato pa smo prispeli na cilj. Tam smo pojedli malico, se odžejali in odpočili. Polni lepih vtisov smo krenili nazaj proti Krškemu. Lep sončen dan je dal športnemu dnevu prav poseben pečat, mi pa smo ponosni, da smo en dan Evropskega tedna mobilnosti preživeli na kolesu. Imeli smo se zelo lepo.

Nina Dvoršak, 6. b

V četrtek, 17. septembra 2015, smo imeli učenci šestih razredov športni dan. Učitelji so nam povedali, da bomo kolesarili do Kostanjevice na Krki. Zbrali smo se ob osmih pred šolo. Učitelj Tone nam je povedal, kako bo potekalo kolesarjenje in nas opozoril na pravila varne vožnje v prometu. Za spremstvo je bil pripravljen tudi policist na kolesu. Pa tudi šolski kombi z našo malico je bil nared. Odpeljali smo se v koloni eden za drugim. Na začetku kolone je bil učitelj Tone, za njim pa učenci z razredničarkami. Na poti smo se nekajkrat ustavili, da smo popili vodo, ker je bilo zelo vroče. Daljši postanek smo imeli pri kostanjeviški šoli, kjer smo pojedli malico in počivali. V Krško smo se vrnili po drugi poti. Sledilo je kar nekaj vzponov in spustov, pa tudi nekaj padcev. Vožnja v koloni je bila zahtevna, saj smo morali biti ves čas pozorni na kolesarja pred seboj. Pred šolo smo se vrnili okoli 13. ure. Pošteno smo bili utrujeni, saj smo prekolesarili več kot štirideset kilometrov.

Nik Mlakar Metelko, 6. b
Dostopnost