Skoči na glavno vsebino

Od vseh mesecev v letu je december najbolj poseben. Zakaj?

V decembru nama je bilo zanimivo, ko smo okrasili smrečico, ko smo brali drugošolcem, ko smo naredili darila drug drugemu, ko smo naredili okusne kroglice za nas, za drugošolce in za še nekatere učitelje na šoli. Vsak dan smo odpirali adventni koledar. Naredili smo veliko voščilnic za naše družine, eTwinning partnerje, zaposlene na šoli. Všeč nama je bilo vse.

Lili in Tjara

V decembru smo sodelovali z 2. č razredom. Skupaj smo se igrali skrivalnice v parku, naredili smo jim voščilnice, narisali pobarvanke, jim pripravili božične kroglice, vsak dan jim beremo božične pravljice.                               Izkoristili smo sneg za kepanje in igro. Vsak dan nas v adventnem koledarju pričaka presenečenje – družabna igra, igra gluhi telefon, igra po izbiri, igra na prostem, pisanje skritih sporočil sošolcem … Petošolcem po Sloveniji pošiljamo razglednice iz Krškega in smo veseli, ko razglednice iz različnih krajev prispejo na naš naslov. Vsak dan poslušamo praznične pesmi.

Ajda, Zoja in Lorena

December vedno pričara posebno vzdušje … doma, v parkih, na cestah, v šoli … In vsekakor v našem razredu. Z učenci smo ustvarili prav posebno zgodbo. Del naše zgodbe so bili tudi starši, ki so nam pošiljali voščila, ki pod smrečico čakajo, da jih jutri na razredni čajanki preberemo. Ajdina in Ivina mami pa sta se nam pridružili na ZOOMU in pripravili zanimivi dejavnosti – pričarali sta nam praznovanje božiča po svetu in pripravili božični kviz.  Tako so tudi starši bili del naše decembrske zgodbe.

Učiteljica Svetlana

              Nikomur na svetu ni dana samo želja,

              Temveč je vsakomur dana tudi moč,

              Da doseže tisto, kar želi!

Vse lepo v novem letu želimo … učenci 5. č in učiteljica Svetlana

Dostopnost