Skoči na glavno vsebino

V torek je na Senovem potekal občinski troboj za učenke in učence od 1. do 5. razreda. V toplem majskem jutru je bilo lepo videti množico nasmejanih obrazkov, ki se je z žarom v očeh odpravljala na tekmovanje. Nasmehi pa so bili ob povratku še širši, saj so številne med njimi krasila odličja. Nekatere izmed njih smo ujeli kar na šolskih hodnikih in so o tekmovanju povedali …
Lian Stergar, 1. č.: V torek smo se učenci in učenke od 1. do 5. razreda z avtobusom odpeljali na Senovo, kjer je potekalo občinsko tekmovanje  v troboju. Ko so prišli na Senovo,  smo počakali na tribunah, da se je tekmovanje začelo. Prvi razredi so najprej skakali v daljino, potem tekli, na koncu pa metali vorteks. Po končanem tekmovanju smo se prijetno utrujeni vrnili nazaj v Krško.
Luka Kržan, 5. č: Osvojil sem zlato medaljo. Uživam, ko stojim na stopničkah.
Lana Šoba, 3. č: Na tekmovanju je bilo super. Fino, da je odpadel pouk.
Zoja Starc, 5. č: Uživam v teku in tekmovanju. Bilo je super.
Žiga Hlebec, 3. a: Osvojil sem 6. mesto. Na troboju je bilo zabavno. Imel sem se lepo.
Leonel Brečko, 4. a: Zadovoljen sem z 2. mestom. Odlično sem se imel.
Maja Fuks, 4. c: Metali smo vorteks, skakali v daljino in tekli na 150 metrov. Tekmovalo je 8 šol. Imela sem se zelo lepo. Bila sem druga.
Maša Žoher, 4. c: Na troboju sem se imela zelo lepo. Najprej smo se ogreli, nato smo tekli na 150 metrov, potem skakali v daljino, na koncu smo metali vorteks. Po tekmovanju smo pojedle malico in se malo poigrale. Kmalu je bila podelitev in bila sem 3. Naša šola je osvojila veliko medalj, zato smo se veseli vrnili domov.
Ana Volčanšek, 4. c: Troboj je bil na Senovem in se je pričel ob devetih. Prva disciplina je bil tek na 150 metrov. Ko smo odtekli, smo imeli malo premora, da smo se spočili in spodbujali mlajše. Potem smo skakali v daljino in metali vorteks. V vseh disciplinah sem bila uspešna, zato sem zmagala. Prijateljici sta osvojili 2. in 3. mesto. Vse smo bile nad svojim rezultatom navdušene. Imeli smo se lepo in vsi smo se zabavali.

Takole pa so si najboljše športnice in športniki razdelili odličja:

Zlata: Ana Volčanšek, 4. c, Luka Kržan, 5. č

Srebrna: Nina Pleterski, 5. a, Maja Fuks, 4. c, Anida Llugaxhija , 2. a, Leonel Brečko, 4. a,  Žiga Lenič, 2. b

Bronasta: Daša Žoher, 4. c, Lucija Meh, 2. č, Neža Jelen, 1. a, Tai Meze, 5. b, Jakob Kranjčevič, 2 .b

Vsem iskreno čestitamo!

Prispevek pripravili: Lina, 6. c, Marko in David, 7. b

Dostopnost