Skoči na glavno vsebino

Tudi letos naša šola sodeluje v Mednarodnem projektu Pomahajmo v svet. Letos sodelujejo učenci 3. c razreda, ki se na srečanja pripravljajo pri interesni dejavnosti. Posebnost letos pa je, da smo povezani s šolo iz Slovenije, OŠ Mirna. Učenci tako spoznavajo isto govoreče učence, pa vendar z drugačnimi navadami in višjega razreda. Veselijo se spoznavanja svojih prijateljev, ustvarjanja in srečanj.

V začetku januarja smo izpeljali prvo srečanje (združili smo dva prsta: to sem jaz in to je moja družina). Žal, pa smo imeli kar nekaj težav s tehniko in smo srečanje morali ponoviti. Najprej so se nam predstavili učenci OŠ Mirna, na naslednjem pa še naši učenci. Pomembno je, da so bili učenci zadovoljni z nastopom in se že veselijo naslednjih srečanj. Spodaj pa so izjave naših učencev in nekaj utrinkov.

 Izjave učencev:

Bilo je zelo zabavno in zanimivo. Lepo je spoznati učence drugih šol in višjih razredov. Imela sem malo treme. (Nadja)

Bilo je super. Imela sem malo treme, potem sem se pa sprostila. Zapeli smo dve pesmici, se predstavili in odplesali dva plesa. Tudi njihova predstavitev mi je bila všeč. (Tina)

Všeč mi je bilo, da smo spoznali učence OŠ Mirna. Lepo so se predstavili. Mi smo se predstavili s pomočjo knjige, ki jo spoznavamo. (Vita)

Tjaša Kodrič

Dostopnost