Skoči na glavno vsebino

V soboto, 12. 5., smo zaradi slabih vremenskih napovedi na Golici, planinski izlet organizirali na pohod po Bohorskih slapovih. Zbrali smo se pri osnovni šoli in se z avtomobili odpeljali do Jablanc, kjer smo začeli s spustom do Gorenje Blance in vzponom do slapa Bojance. Mladi planinci so uživali ob številnih prečkanjih potoka in plezanju pred slapom Bojanca.

Počitek in malica pri slapu Bojanca nam je dal novih moči in kaj hitro smo nadaljevali do slapa Pekel. Ogledali smo si ruševine mlina, osamelo skalo nad slapom in zanimiv slap.

Po krajšem vzponu smo prišli do naselja Puste Lošce, kjer smo se odpočili, pomalicali in za planince pripravili planinski kviz. Do zadnjega slapa Ubijalnik smo se najprej spustili do potoka in se ob strugi povzpeli do slapu. Še nekaj fotografij in že je sledil vzpon in nato nazaj do avtomobilov.  Po krajšem klepetu o čudovitih vtisih planinskega izleta smo se z avtomobili odpeljali nazaj v Krško.

Vodja planinskega izleta:

                                                                                                                      Anton Zakšek

 

In kaj sta o izletu povedali dve mladi planinki?

V soboto, 12. 5., smo se odpravili na Bohorske slapove. Videli smo tri slapove: Bojanco, Pekel in Ubijalnik. Pot smo začeli v gozdu. Ob preskakovanju potokov in plezanju proti slapu Bojanca smo še posebej uživali. Najlepši mi je bil prvi slap. Pri drugem slapu smo videli razpadajoč mlin, tudi ta slap mi je bil zelo lep. Po skalnati poti smo prišli do slapa Ubijalnik.

Ko smo prišli domov, sem bila zelo vesela.

Tara Rusič 3. b in Maša Rostohar 2. a

 

Dostopnost