Skoči na glavno vsebino

Utrinki kulturnega dne:

18. 9. 2017 smo se odpravili na Kozjansko. Ob 7.30 smo se z avtobusom odpeljali proti Kozjanskem. Med potjo smo opazovali naravo. Ko smo prispeli, nas je tam pričakala vodička, ki veliko ve o Kozjanskem parku. Vstopili smo v dvorano in vodička nam je povedala nekaj o Prazniku kozjanskega jabolka. Nato pa smo si šli ogledat filmček o kozjanskih jabolkah. Potem pa smo se razdelili v dve skupini. Ogledali smo si trg Podsreda, kip pesnika Antona Aškerca in sramotilni steber … Ta dan mi bo ostal v spominu, saj je bil zelo zanimiv.

                                                                                                                               Hana Starc, 6. b

Preživeli smo en čudovit dan in izvedeli marsikaj zanimivega. Upam, da bo takšnih dni čim več.

                                                                                                                               Lan Zajc, 6. c

Ogledali smo si trg Podsreda in se tam tudi fotografirali. Šli smo tudi v mlin in tam pojedli malico. Razgledali smo se naokrog. V mlinu smo lahko poskusili 3 različne kruhe, nato smo lahko kupili domačo marmelado, sirup …

                                                                                                                               Krenar Berisha, 6. č

 

Ogledali smo si travnik in že odšli k mlinu. Tu mi je bilo najbolj zabavno in zanimivo, saj sem izvedela, kako se naredi moka, to me je namreč zanimalo. Nekaj postopkov sem že vedela, tu pa sem izvedela še več in podrobneje. Poskusili smo tudi nekaj izdelkov in že šli na grad Podsreda. Ogledali smo si zapor, igralnico, galerijo in dvorano. No, tako se je končal naš dan in odšli smo nazaj v šolo.

                                                                                                                               Ilaria Stopar, 6. č

Zjutraj sem se zbudil zelo zgodaj. Popil sem vroč čaj, pojedel zajtrk in stekel v megleno jutro proti šoli. Z avtobusom smo se odpeljali proti gradu Podsreda. Tam smo si ogledali različne zanimivosti. Najbolj mi je bilo všeč srednjeveško stranišče. Na trgu smo videli sramotilni steber, v mlinu pa smo opazovali, kako iz zrna nastane moka. Tako je minil dan, ki sem ga nestrpno pričakoval.

Andrej Preskar, 6. a

Najprej smo odšli na grad. Tam smo videli veliko zanimivosti. Zaprli so nas v ječo (ker je to bil del ogleda),  se sprehodili po gradu, odšli  v koncertno dvorano in še več. Ogledali smo si tudi trg mesta Podsreda. Naredili smo veliko slik (kot mi pravimo »snepov«), priklenili smo se lahko na sramotilni steber in se usedli na kolena kipa Antona Aškerca.                           

Tjaša Kern, 6. a

Ogledali smo si film o sadovnjakih, nato pa se odpravili po trgu. Šli smo do mlina in tam poskusili kruh različnih okusov. Dan mi je bil lep in užival sem.

Nikola Jelič, 6. a

Dostopnost