Skoči na glavno vsebino

Zame zdravje pomeni to, da se dobro počutim, se lahko družim s prijatelji, se gibam in se ukvarjam s športom … Da ostanemo zdravi, se moramo dosti gibati na svežem zraku in se zdravo prehranjevati. Če pa nam to ne uspe in zbolimo, moramo biti pošteni do sebe in ostati doma, da ne okužimo še ostalih ljudi. V tem primeru ležimo v postelji, počivamo, veliko pijemo in uživamo čim več hrane, ki nam pomaga pri dvigu imunskega sistema in s tem tudi v boju proti bolezni.

Sam vem, kako je, če imamo oslabljen imunski sistem, saj sem imel že dovolj počitka, ležanja in tudi bolečin v telesu. Zdaj pa se je razširil tudi t.i. koronavirus, ki je okužil že veliko ljudi po svetu. Ob takšnem izbruhu virusne okužbe moramo upoštevati in spremljati navodila višjih strokovnih organov.

Jaz se tega virusa ne bojim, saj zame ni tako nevaren. Še vedno se izogibam neznanim ljudem, še posebej množice. To pa seveda ne pomeni, da ni virus nevaren predvsem za starejše ljudi, za katere bi lahko bila okužba smrtno nevarna.

Kljub temu se še vedno dosti gibam na svežem zraku in nisem zaradi vsega obremenjen in zaskrbljen.

 

                                                                                                                                     Žiga Omrzel, 7. a

Dostopnost