Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 16. 1. 2020, smo učenci devetega razreda imeli filmski dan. Na ta dan smo si odšli ogledat film z naslovom Razredni sovražnik, ki ga je režiral Rok Biček.

        Dan smo začeli ob 8.20, ko smo se zbrali pred šolo in se nato napotili proti Kulturnemu domu. Tam smo se posedli na sedeže in se pripravili na film. Film se je kmalu začel in tako smo pozorno prisluhnili. Film je bil zelo žalosten, saj je govoril o samomoru dekleta po imenu Sabina. Vse se je začelo na gimnaziji, kjer so dijaki dobili novega učitelja za nemščino. Ta je bil do njih zelo strog in tako so ga hitro začeli sovražiti. Iskali so vedno nove razloge, da bi ga lahko še bolj sovražili. Sabina pa je vedno bila zelo tiha, tako da se nam na začetku filma ni zdelo, da je kaj narobe, a očitno ji je bilo zelo težko, saj se je odločila med življenjem in smrtjo in tako izbrala smrt. To pa je vse zelo prizadelo. Najbolj seveda njene starše, Luko ki je bil njen sošolec in pa tudi njeno najboljšo prijateljico, ki je ugotovila, da je ni poznala tako zelo, kot je mislila, da jo. Film je skozi celo zgodbo zelo zanimiv in žalosten, na koncu pa ne izvemo, kaj se je zares dogajalo v Sabininih mislih, da se je odločila za smrt. Imela je sicer težko življenje, starša sta se veliko prepirala in pa odkrila je tudi, da je v resnici posvojena. Torej si vsak posameznik lahko razlaga njen vzrok samomora po svoje.

       Po filmu smo dan nadaljevali tako, da smo odšli nazaj proti šoli. Tam smo najprej imeli malico, nato pa smo z učiteljico debatirali in se pogovarjali o filmu. Dan mi je bil zelo zanimiv in žalosten, ker so nekateri prizori iz resničnih dogodkov.

Renata Jereb, 9. b

Dostopnost