Skoči na glavno vsebino

Zaradi širjenja koronavirusa poteka pouk na daljavo od doma. Preko spletne strani naše šole mora vsak učenec pogledati, kaj mora za posamezen predmet narediti. Vsak učni list, ki ga printata zame babi in dedi (doma nimamo printerja), nalepim v zvezek. Učenci 6. a razreda moramo delati tudi za računalnikom, in sicer narediti moramo album glasbil pri predmetu glasba. Meni osebno je takšen pouk všeč, saj lahko dlje spim. Zelo mi je všeč, da nam je učiteljica za gospodinjstvo dala nalogo kuhanja, saj rada kuham. Edino, kar mi ni všeč, je to, da se ne morem družiti s sošolkami zaradi koronavirusa. Če kaj ne razumemo, lahko vprašamo starše ali pa učitelje preko elektronskega sporočila. Poskrbim tudi za gibanje, saj sem vsak dan na svežem zraku.

                                                                                                              Manca Avsec, 6. a

 

Zaradi koronavirusa smo vsi otroci ostali doma. Ker so vse šole zaprte, se moramo vsi učenci učiti na daljavo. To pomeni, da nam učitelji pošiljajo gradivo po spletu. Prvi teden samostojnega učenja je za nami. Opisala vam bom, kako poteka moj dan.

Okoli 7. ure zjutraj se zbudim. Ker sta mami in ati v službi, s sestro Vanjo poskrbiva za zajtrk. Do 8.30 se igrava ali gledava TV. Ob 8.30 se začnem učiti. Izdelala sem si učni načrt.  Najprej pregledam gradivo in si ga razdelim po predmetih. Vsake pol ure si vzamem odmor. Ko predelam tekočo snov, ponovim snov iz preteklega dne. Običajno traja učenje do 13. ure. Ker sta starša v službi, imava tudi zadolžitve v kuhinji. Olupiva krompir, opereva solato, tudi kaj pospraviva. Z Vanjo pa nisva pozabili na gibanje. Pred hišo skačeva na trampolinu ali igrava namizni tenis. Kljub temu, da smo z družino veliko skupaj, pogrešam svoje sorodnike, prijatelje, sošolke in sošolce, malo pa tudi šolo.

Ostanimo doma in ostanimo zdravi!

 

 Manca Vučajnk, 6. a

Dostopnost