Skoči na glavno vsebino
REZULTATI JESENSKEGA KROSA
Seveda smo zmagovalci vsi, vendar smo na najhitrejše res ponosni, saj nas bodo zastopali na občinskem krosu.Zlata odličja so prejeli: Žiga Lenič, 1. b, Anida Llugaxhija, 1. a, Matija Starc, 2. c, Lina Hrženjak, 2. a, Leonel Brečko, 3. a, Ana Volčanšek, 3. č, Luka Kržan, 4. č, Zoja Starc, 4. č, Tomi Bajc, 5. b in Ava Germek, 5. c.

Srebrna odličja so prejeli: Jakob Kranjčevič, 1. b, Lucija Meh, 1. č, Jan Urbanč, 2. a, Tayra Božičnik, 2. č, Mark Baržič, 3. b, Gresa Kryeziu, 3. b, Tai Meze, 4. b, Vanesa Debeljak, 4. č, Sanjin Dubrić, 5. c in Lina Stergar, 5.c.Bronasta odličja so prejeli: Oskar Habinc, 1. c, Mija Krulc, 1. b, Žan Povše, 2. č, Zal Likar, 2. c, Tita Žnideršič, 2. č, Žan Zorko, 3. b, Maša Žoher, 3. c, Leon Lenič, 4. b, Sara Skrbinek, 4. c, Meriton Berisha, 5. a, Nastja Obradović, 5. b in Vanja Vučajnk, 5. c.

Dobitnicam in dobitnikom medalj iskreno čestitamo in držimo pesti za čim boljše uvrstitve na občinskem krosu.

Spletna novinarka

 

V sredo, 23. 9. 2015, ob 9.00 uri smo se učenci od 1. do 5. razreda zbrali pri šoli in skupaj odšli proti ribniku. Najprej smo poiskali prostor, odložili torbe in si ogledali progo. Potem smo se ogreli in nestrpno čakali na začetek tekmovanja. Začeli so prvi razredi, mi pa smo nestrpno navijali ob ograji. Kmalu za tem smo se čez drn in strn podali učenci četrtih razredov. Po končanem tekmovanju je sledila podelitev. Po njej smo se še malo poigrali, nato pa odšli proti šoli. Preživeli smo zelo lep športni dan.

Po pripovedovanju Aneja Kukavice, 4. c zapisala Taja Kukavica, 8. b

 

Bil je lep sončen dan. Vsi smo že nestrpno pričakovali tekaško tekmo. Dobili smo se pri šoli. Malo smo čakali, potem smo odšli. Hodili smo in hodili in končno prišli do ribnika. Začeli smo se ogrevati. Vsak razred si je ogledal progo. Začeli so dečki iz tretjih razredov. Pred začetkom je vsak dobil listek z imenom. S štartno pištolo se je začel tek. Dečki so se podali v dir in eni so kar popadali. Tako je bilo tudi z deklicami in z ostalimi razredi. Vsi so tekli na polno. Tisti, ki so že pritekli na cilj, so dihali, kot bi pretekli cel maraton. Ostali učenci smo navijali tako glasno, da smo ostali skoraj brez glasu, zato smo na koncu tekme govorili bolj tiho. Po podelitvi medalj učencem prve triade smo s tekom nadaljevali četrti in peti razredi. Na koncu je tudi nas čakala podelitev medalj najboljšim tekačem. Po krosu smo pospravili stvari, se nekaj časa še igrali in se nato odpravili nazaj proti šoli.. Ta dan je bil kar naporen, a zelo zanimiv.

Jan Kuselj, 5. b

V sredo zjutraj smo se v »ledeno sončnem vremenu » zbrali na prizorišču krosa. Najprej smo se ogreli, nato pa smo si ogledali tek otrok prvih treh razredov. Po podelitvi medalj najmlajšim so štartali še četrti razredi in nato mi. Komaj sem čakal, da bo učitelj Andrej s pištolo naznanil start. In potem… POK! Počilo je, štartal sem solidno, potem pa … padec pred menoj. Sotekmovalec, ki je ležal na tleh, me je skoraj spotaknil. A kaj potem, odskočil sem in nadaljeval tekmo. Prehitel sem vse in zmagal z veliko prednostjo. Sledila je podelitev, potem pa smo odšli nazaj v šolo.

Tomi Bajc, 5. b

 

V sredo, 23. 9., smo imeli kros. Tekmovali smo učenci in učenke od prvega do petega razreda. Jaz sem bila v skupini deklic tretjih razredov. Imela sem kar malo treme. Ko smo odtekli progo na ribniku, sem bila prva. Moja prijateljica Maša je bila tretja. Dobila sem medaljo. Naslednji teden bo občinski kros pri ribniku.

Ana Volčanšek, 3. c
Dostopnost