Skoči na glavno vsebino

V sredo je v Kopru potekalo državno tekmovanje v judu, ki se ga je udeležil tudi Amar Draferović  iz 9. b. Dokazal je, da je odličen športnik, saj si je priboril bronasto odličje.

Za šolsko spletno stran je povedal: »Judo je moderna japonska borilna veščina, ki se je razvila ob koncu 19. stoletja, njen začetnik pa je Jigoro Kano. Judo je goloroka borilna veščina, ki vključuje borbo stoje in na tleh, mete, padce, vzvode,»davljenja«, udarcev z rokami in nogami pa judo neposredno ne vsebuje. Tako je na prvi pogled zelo podoben rokoborbi in je v osnovi ena izmed najbolj razširjenih oblik le-te. Moja tekmovalna pot se je začela v 4. razredu. Takrat sem pričel tekmovati po samo dveh mesecih treningov. Sedaj pa je za mano že veliko takšnih in drugačnih tekmovanj. Sem zelo uspešen tekmovalec, saj sem od petdesetih tekmovanj, ki sem se jih do sedaj udeležil, prejel 40 medalj.

Tekmujem tudi v tujini. Sem dvakratni državni prvak v ju jitsuju ne-waza. Ta borilna veščina je skoraj identična judu, edina razlika je, da prevladuje  borba v parterju (na tleh). Zadnje tekmovanje, ki sem se ga udeležil, je zame pomenilo toliko več, saj sem prvič prejel kolajno na državnem prvenstvu. Tekmoval sem za našo šolo in osvojil 3. mesto na Osnovnošolskem državnem prvenstvu. Tekmovanja so mi zelo všeč in upam, da bom lahko v bližnji prihodnosti zastopal Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih. Če pa mi to ne bo uspelo v judu, pa morda v kakšnem drugem borilnem športu.«

Amarju želim še veliko športnih in osebnih uspehov!

                                                                                                          Klavdija Bračun Volčanšek

Dostopnost