Skoči na glavno vsebino

V Kranju je od 22. do 23. 4. 2017  potekalo 20. ekipno ter posamično državno osnovnošolsko prvenstvo v šahu za fante in dekleta do 9 in do 12 let. Turnirja so se udeležili tudi učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško in dosegli odlične rezultate. Glas Bruno je postal šolski državni prvak do 8 let ter tretji v skupini do 9 let. Osvojil je odličnih 6 točk od 7 kol. Tudi Lamir Molan je osvojil v isti kategoriji odlično 3. mesto do 8 let ter 14. mesto do 9 let . Eva Grajžl je s 4 točkami pri dekletih do 8 let osvojila 2. mesto ter 7. mesto do 9 let.
Učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško so nastopili tudi kot ekipa v osnovni postavi: Anej Bizjak, Kodrič Plevnik Kristjan, Glas Bruno, Filip Radej in Pika Radej. Osvojili so 10 meč točk ter 18 skupnih točk in si s tem priborili 3. mesto v kategoriji do 12 let.
Ekipa, ki je igrala v kategoriji do 9 let, je v osnovni postavi: Kodrič Plevnik Kristjan, Glas Bruno, Molan Lamir ter Grajžl Eva osvojila 6 točk ter 7,5 skupnih točk, s katerimi so osvojili na koncu 5. mesto. 
Kot šahovski mentor ter trener vodim šahovski krožek na OŠ Jurija Dalmatina Krško in spremljam otroke na vseh turnirjih. Na uspehe mladih šahistov sem zelo ponosen. Med drugim se za sodelovanje zahvaljujem tudi ravnateljici Valentini Gerjevič in vsem ostalim strokovnim delavcem OŠ Jurija Dalmatina Krško. 

Mentor in trener šahovskega krožka, Hilmija Ahmatovič

Dostopnost