Skoči na glavno vsebino
Fantje OŠ Jurija Dalmatina Krško postali ekipni državni prvaki v atletiki, ki se je odvijalo v Velenju!!!
Reportaza sledi!
Učitelj Zvonimir
V petek, 9. oktobra 2015, sta se ekipi najboljših atletinj in atletov v deževnem jutru odpravili proti Velenju. Tam je namreč potekalo ekipno državno prvenstvo. Vzdušje v ekipi je bilo umirjeno, otroci pa spočiti in nasmejani. Kmalu smo v klepetu in poslušanju glasbe prispeli na kraj tekmovanju. Sledila so še zadnja navodila in skrbno pripravljen kulturni program. Ves čas se je iz zvočnikov slišal glas napovedovalke, ki je mladim delila pomembne informacije. Sama sem se zadrževala na tribuni, zato sem imela čas opazovati tekmovalke in tekmovalce. Toliko občutkov, navdušenja, želje, odgovornosti se je zrcalilo na otroških obrazih. Vsak posebej mi je povedal:« Učiteljica, zdaj se grem prijavit!« In moj odgovor:«Prav, dobro tekmuj.« Želela pa sem reči še mnogo več …
Tekmovanje se je začelo, skrajno desno so fantje in dekleta skakali v višino, levo na tekmovališču so metali vorteks in suvali kroglo, pred menoj pa skakali v daljino. Ves čas pa so tekli; najprej na 60 m, nato na 300 in 1000. Ko so končali z vsemi tekmovanji, je sledil še vrhunec tekmovanja – štafeta 4X100 metrov. Otroci so se s tekmovališč vračali nasmejani, očitno zadovoljni, odrasli pa so ves čas nekaj zapisovali, seštevali in mršili čela. Seveda, želeli so si čim višje uvrstitve svojih. Našim tekmovalcem je uspelo, postali so ekipni državni prvaki, številni presegli sami sebi in občutili slast zmage. Iz srca jim jo privoščim, spoštovanim kolegom pa iskreno čestitam.

Klavdija Bračun Volčanšek

V petek, 9.10.2015, smo se atleti odpravili na državno ekipno tekmovanje v Velenju. Ob 8.00 uri smo se zbrali pred šolo ter počakali avtobus. Z nami so šle tudi navijačice. Pot je bila dolga, zato so se nekateri zamotili s poslušanjem glasbe in pogovarjanjem ali pa so še malo “zaspančkali”. Okoli 10.00 ure smo prispeli v Velenje na stadion. Ko smo se vsi zbrali, se je pričela krajša parada, kjer so se predstavile vse ekipe, ki so sodelovale na tekmovanju. Po paradi se je začelo tekmovanje v prvih disciplinah. Pred nami je bil hladen dan, zato smo se morali zares dobro ogreti. Discipline so se vrstile druga za drugo, naprej skok v višino, potem tek na 60 metrov, skok v daljino, suvanje krogle, met vortexa, tek na 300 metrov, tek na 1000 metrov ter na koncu še štafeta. Po njej je sledila razglasitev rezultatov. Vsi smo dali vse od sebe in pokazali, kaj zmoremo. Deklice smo se uvrstile na 12. mesto, fantje pa so postali DRŽAVNI PRVAKI! Po zasluženi zmagi smo se v Celju ustavili na pici ter se nato odpravili proti Krškemu. Še enkrat, trikrat hura za naše prvake in mentorje!

Patricija Hribšek, 8. c

V petek, 9. 10. 2015, smo se učenci, člani atletske šolske ekipe, zbrali pri kolesarnici in se odpravili na ekipno državno tekmovanje v atletiki v Velenje. Pot do Velenja je bila napeta, saj smo razmišljali samo o tem, kako se najbolje odrezati. Ko smo prispeli, smo si poiskali prostor, kjer smo odložili torbe. Nato smo malo pojedli, se pogovorili z učiteljem in začeli z razgibavanjem. Naši “živčki” so že pokali po šivih in naposled se je tekmovanje le začelo. Vsi smo se trudili biti kar se da najboljši. Navijali smo drug za drugega, držali pesti in se spodbujali. Tekmovanje se je zaključilo. In tedaj je prišel tudi čas podelitve. Stiskali smo si roke, odštevali mesta in … dekleta smo bila 12., dečki pa … POSTALI SO DRŽAVNI PRVAKI. Vreščanje se je začelo. Dekleta smo se veselila uspeha fantov. Naredili smo še nekaj fotografij. Na poti domov smo se v Celju ustavili na zasluženi pici. Pot do doma je bila glasna in vesela.

Taja Kukavica, 8. b

V Velenju je v petek, 9. 10. 2015, potekalo finale ekipnega prvenstva Slovenije v atletiki za osnovne šole. Vanj se je uvrstilo 12 najboljših šol s področnih tekmovanj dvanajstih regij. Po zmagi na področnem tekmovanju so se dečki uvrstili z drugim najboljšim rezultatom, deklice pa s tretjim mestom na področnem tekmovanju in 12 rezultatom v državi.
Fantovska ekipa je po rezultatu področnega tekmovanja veljala kot kandidat za medaljo, a dejstvo iz dosedanjih izkušenj, ko smo dvakrat zaključili na četrtem mestu, nas je opozarjalo, da če želimo doseči dober rezultat, moramo v vsaki disciplini popraviti rezultat področnega tekmovanja. V zadnjih dneh pred tekmovanjem smo tehnično in taktično poskušali še izboljšati tekmovalce, veliko pozornosti smo posvetili psihološki pripravi, saj je bilo v ekipi veliko učencev, ki so prvič tekmovali na državnem tekmovanju.
Po slavnostni otvoritvi z mimohodom udeležencev se je tekmovanje najprej začelo v skoku v daljino in skoku v višino. Sledil je tek na 60 m, v katerem sta Matic in Gal z odličnima tekoma v skupinah skupno osvojila prvo in drugo mesto. Ta dva rezultata sta nas še dodatno spodbudila in nam dala občutek, da tokrat zmoremo. Uspešno smo nadaljevali v tekih na 300 m in 1000 m ter metu vorteksa in suvanju krogle. Za zaključek pa je po treh urah tekmovanja v skoku v višino Gregor priskočil zmago tudi v tej disciplini. Zadnja panoga ekipnega tekmovanja je bila tek štafet 4x100m. Disciplina, ki naj bi odločila zmagovalca, nam je uspela, saj smo premočno premagali vse nasprotnike.
Sledilo je nestrpno čakanje na objavo rezultatov. Iz zvočnikov se je zaslišalo: »Prvo mesto je osvojila Osnovna šola Jurija Dalmatina Krško!« Začelo se je slavje, naš trud je bil poplačan, saj smo s fanti po lanskem tretjem mestu na državnem tekmovanju v košarki, tokrat postali državni prvaki v atletiki.

Novi državni prvaki so postali:
Tek na 60m: Gal Lupšina 7.60 s; Matic Sotošek 7.61 s
Tek na 300m Igor Zoran Dular 41.14 s; Simon Peršolja 44.37 s
Tek na1000m Simon Ašič 3 min 16.03 s; Klemen Dimec 3 min 17.91 s
Suvanje krogle: Edis Sinanovič 10,10 m; Mitja Mavsar 9,93
Met vorteksa: Peter Šiško 66,94 m; Denis Jerič 54,75 m
Skok v daljino: David Rožac 5,12 m; Tilen Mijokovič 4,99 m
Skok v višino: Gregor Glas 1,74 m; Jernej Selak 1,62 m
Štafeta 4x100m: Matic Sotošek, Gal Lupšina, Gregor Glas, Peter Šiško 47, 98 s
Končni vrstni red:
1. mesto: OŠ Jurija Dalmatina Krško 16239 točk
2. mesto: OŠ Šentjernej 16033 točk
3. mesto: OŠ Grm Novo Mesto 15602 točki
Dekleta so na finalnem tekmovanju zasedla 12. mesto, kar je za mlado ekipo zelo lep rezultat. Za glasno podporo smo s seboj povabili še osem deklet – plesalk navijaške skupine. Preživeli smo uspešen in prijeten dan.
Vodja ekipe Anton Zakšek
Dostopnost