Skoči na glavno vsebino

5. 9. smo se osmošolci odpravili na letošnji prvi športni dan s kolesi. Dobili smo se pred šolo, razdelili po razredih in se odpravili na pot proti veslaškemu centru Jamnik na Krki. Pot do tam je bila kar dolga, vendar smo vsi veseli prišli na cilj. Ko smo prispeli, smo pojedli malico in se spet razdelili po razredih. Vsak razred je odšel na eno izmed treh aktivnostih (kanu, odbojka/mali nogomet in lokostrelstvo). Na postaji smo bili po eno uro, potem pa smo se izmenjavali. Tudi kopali smo se, čeprav je bila voda bolj mrzla. Kmalu zatem smo se začeli pripravljati za odhod proti šoli. Športni dan je bi za vse prav lepa izkušnja.

Klara Kostrevc 8.b

Danes zjutraj, 5. 9., sem se vstala s ščemenjem v trebuhu, saj smo 8. razredi šli kolesarit. Naš cilj so bile Velike Malence, ki ležijo blizu sotočja Krke in Save pri Čatežu. Zbrali smo se ob 7.50 pred telovadnico. Učitelji so nas seznanili s potekom športnega dne in nas razporedili v kolono. Vožnja do našega končnega cilja se nam je kar malo vlekla, saj smo bili zelo neučakani, da bi imeli malo prostega časa ter se zabavali in družili s sošolci.  Ko smo prišli do Velikih Malenc, smo imeli malico, se razdelili po razredih in odšli na dejavnosti, ki so bile: veslanje, lokostrelstvo in igranje odbojke ali nogometa. Namesto igre odbojke se nas je večina  raje ohladila v reki Krki, ki je bila glede na letni čas kar topla. Najzanimivejši del športnega dne je bilo  veslanje, ker tega tako kot lokostrelstva ne delamo tako pogosto. Na koncu športnega dne nas je bila večina mokrih, ampak se nismo ozirali na to, še vedno smo bili veseli – tudi zaradi tega, ker nam je odpadel pouk. Tega dne se bomo zagotovo še dolgo spominjali in v odmorih obujali spomine na ta dogodek.

Tjaša Mavsar, 8. a

V torek smo se 8. razredi odpravili na športni dan s kolesi do Velikih Malenc. Šli smo že zelo zgodaj pred začetkom pouka. Na poti nas je spremljal šolski kombi, ki je bil opremljen z orodjem, če se komu slučajno, kaj pokvari. Ko smo prišli, smo pojedli malico in potem izvajali različne aktivnosti, kot so streljanje z lokom, vožnja s kanuji in kopanje v Krki. Krka sicer ni bila preveč topla, a smo v kopanju uživali. Po vseh aktivnostih smo se odpravili nazaj do naše šole. Ob koncu smo bili vsi veseli, saj smo opravili naš prvi šolski dan in že nestrpno čakamo na novega.

Jernej Belinc, 8. c

Dostopnost