Skoči na glavno vsebino

V petek, 15. 9. 2017, smo se devetošolci odpravili na zaključno ekskurzijo. Ker je dan kratek, aktivnosti pa veliko, smo se odpravili že okoli šeste ure zjutraj. Pred nami je bila dolga vožnja do Celovca v Avstriji. Na avtobusu je bila z nami tudi vodička, ki nam je med potjo razlagala stvari o Celovcu in poti do tam. Najprej smo se podali po osrčju mesta in si ogledali različne zanimivosti. Nato smo se odpeljali do Minimundusa, kjer smo si ogledovali svetovno znane stavbe v pomanjšani obliki. Naredili smo ogromno slik, ki jih bomo zagotovo objavili na družabnih omrežjih. Sledil je ogled zelo visokega stolpa z imenom Pyramidenkogel. Lahko smo šli čisto do vrha, kamor je peljalo dvigalo, nazaj dol pa smo se lahko spustili s toboganom. Ker smo bili že pošteno lačni, smo se z avtobusom odpeljali do Kranjske gore, kjer nas je čakalo kosilo. Ko smo se najedli, smo se razdelili v 2 skupini. Prva se je šla kopat, druga pa bi se morala sankati, vendar nas je bilo premalo, in smo šli na sprehod do jezera. Na koncu smo se spet vsi zbrali in se z avtobusom odpravili domov. Izlet je bil super in zabaven, pa vendar sem malce žalostna, saj vem, da ne bomo več imeli veliko skupnih izletov, saj se letos poslavljamo in se odpravljamo vsak v svojo smer. Veseli pa me misel, da bodo takšni izleti za vedno ostali v spominu.

Eva Šribar, 9. c

V petek, 15. 9. 2017, smo se ob 6.00 zbrali pred šolo in se odpravili proti Celovcu. Vozili smo se dobre 3 ure. Najprej smo si ogledali mesto Celovec, potem pa še Minimundus, v katerem je približno 150 pomanjšanih različic znanih stavb iz celega sveta. Za ogled smo imeli 1 uro časa, nato pa smo se odpravili proti stolpu, ki se mu po nemško reče Piramidkugel. Iz vrha stolpa pa je speljan tobogan, po katerem se nas je večina spustila. Na poti do stolpa smo videli tudi Vrbsko jezero. Ker smo bili že malo lačni, smo se odpravili proti Kranjski Gori, kjer nas je že čakalo kosilo. Ko smo se najedli, so se nekateri učenci odšli kopat v bazen, nekateri pa so odšli na sprehod. Po dveh urah kopanja pa smo se odpravili nazaj proti šoli. V Krškem smo bili približno ob 20.30 in starši so nas že nestrpno pričakovali. Bilo je zabavno in imeli smo zelo lep dan.

Miha Štorman, 9. b

V petek, 15. 9. 2017, smo imeli učenci devetih razredov »zaključno« ekskurzijo na Koroško – Gorenjsko. Ker je imel naš dan zelo pester in zanimiv program, smo se učenci zbrali ob 5.50 na parkirišču nad šolo. Z avtobusoma smo se odpravili proti Ljubljani in na mejni prehod Ljubelj. Na začetku smo si na kratko ogledali mesto Celovec, o katerem nam je veliko povedala naša vodička. Po ogledu smo se odpeljali proti znanemu Minimundusu, kjer so prikazane miniaturne stavbe s celega sveta. Da smo si vse dobro ogledali, smo imeli na voljo eno uro časa. Nato smo se povzpeli na Pyramidenkogel, do atraktivnega razglednega stolpa. Nekatere je ob pogledu nanj kar streslo, druge pa navdušilo. Da pa smo dnevu dodali malo adrenalina, smo se najpogumnejši spustili po toboganu navzdol. Po neverjetnem spustu s stolpa smo odšli na pozno, a zelo okusno kosilo v hotel Ramada v Kranjski Gori. Po kosilu smo imeli možnost kopanja v hotelu ali pa adrenalinskega sankanja po Besni Pehti. Večina se nas je odločila za sproščanje v bazenih. Bilo je tako prijetno, da smo imeli občutek, da je oddih trajal tako dolgo kot šolski odmor v šoli! Sledil je povratek proti domu. Vsi navdušeni nad ekskurzijo in doživetji, smo se poslovili od Gorenjske in se varno pripeljali domov.

Hana Habinc, 9. c

Dostopnost