Skoči na glavno vsebino

V soboto smo imeli športni dan, in sicer jesenski kros. Zjutraj je bilo mrzlo, zato smo se dobro oblekli. Odšli smo pred Kulturni dom Krško, kjer so se predstavljali različni športni klubi. Tako smo se preizkusili v igranju odbojke in košarke, plezanju, vozili smo kajake, sedeli smo lahko na motorjih Speedway kluba Krško. Bilo je zabavno in zanimivo. Nekateri smo v Kulturnem domu prisluhnili tudi Alenu Kobilici. Njegova zgodba nas je navdihnila. Pozneje smo se odpravili na ribnik, kjer smo imeli 4. in 5. razredi jesenski kros. Najprej smo se ogreli, nato smo tekli dva kroga. Uspešni smo bili, saj se nismo predali do konca. Po teku smo odšli na šolska igrišča, kjer smo imeli podelitev medalj najboljšim tekačem v vsakem razredu. Za nami je bil res krasen dan, čeprav smo bili ob koncu dneva vsi zelo utrujeni.

Aldina Bajrovič, 5. b

V soboto je bil na naši šoli organiziran športni dan. Odšli smo do Kulturnega doma Krško. Tam smo imeli na ogled različne športne dejavnosti. Lahko smo se preizkusili na vseh. Vozili smo se s kajaki, plezali smo po plezalni steni, imeli smo poligon, igrali smo odbojko, bili smo na motorjih … Potem smo odšli do ribnika. Tam smo se dobro razgibali. Pripravili smo se na kros. Najprej so tekli samo 5. razredi, potem smo tekli 4. razredi. Poskrbljeno je bilo tudi za malico. Imeli smo se lepo. Ko smo končali s tekom, smo odšli v šolo. Pri šoli na igrišču smo imeli podelitev medalj. Ko je bilo konec, smo s starši odšli domov. Bil je lep sončen dan in imeli smo se lepo.

Lora Zagorc, 4. a

V soboto, 23. 9. 2017, smo imeli delovno soboto. Delovna sobota je bila namenjena festivalu športa, ki je potekal pred Kulturnim domom Krško. Festival je potekal za učence od prvega do devetega razreda. Učenci sedmih razredov pa smo se odpravili na pohod na Mohor. Pot smo začeli pri Kulturnem domu in se peš odpravili proti Trem lučkam. Med potjo smo se ustavili in si ogledali jamo, v kateri je pred tisoč leti prebival zmaj. Zelo rad je imel lepa dekleta. Pot smo nadaljevali do gostišča, kjer smo si odpočili. Po počitku smo pot nadaljevali proti Mohorju. Na vrhu smo pomalicali in si odpočili, saj smo bili utrujeni. Po gozdni poti smo se odpravili še proti gradu Rajhenburg. Na gradu smo se malo poigrali. Lahko smo si kupili kakšno čokoladico ali spominek. Domov smo se odpravili po makadamski poti, ki vodi ob reki Savi. Pot je bila zelo zabavna, saj smo se veliko smejali in zabavali. Sobotni športni dan je bil zelo zanimiv in upam, da se bo kakšen kmalu spet ponovil.

Vanja Vučajnk, 7.c

Dostopnost