Skoči na glavno vsebino

Za nami je že 3. teden pouka na daljavo. Vsak dan smo spretnejši pri odpiranju e-pošte in odpiranju datotek. Po navodilih učiteljice rešujemo naloge, pišemo zgodbe, telovadimo, izdelujemo izdelke, pomagamo staršem, se igramo … Pozabili nismo niti na mamice za njihov praznik, recitirali smo jim pesem, izročili čestitko in jo močno, močno objeli.

Z učiteljico se pogovarjamo preko pogovornega okna Hangouts, ali jo pokličemo z videoklicem, kar je zelo zanimivo, da se vidimo. Kmalu pa se na »videopouku« vidimo s sošolci. Se že veselimo.

                                                                    Učenci 4. c in razredničarka

In kaj si želi nekoč postati Jure Gasior iz 4. c? Preberite v nadaljevanju …

KO ODRASTEM,  BOM KIRURG

Postati si želim kirurg. Delo me zelo veseli, ker bi rad pomagal ljudem in delal v operacijski dvorani. Rad bi spoznal aparate, ki so v operacijski dvorani.

Kirurg dobi od receptorke informacije o bolnikih, ki jih kasneje obišče v njihovi sobi in jih vpraša po njihovem počutju. Na dan opravi tudi več zahtevnih operacij.  Vsak kirurg v bolnišnici operira določen del telesa. Ko so pacienti zdravi, jim zdravnik napiše odpustnico, da lahko zapustijo bolnišnico.

V operacijski dvorani kirurg potrebuje različne pripomočke, kot so: nož –skalpel, škarje, šivanko – za šivanje šivov, pinceto … Kirurg ima v operacijski dvorani tudi pripomočke, ki ščitijo njegovo telo: masko za obraz, rokavice in kirurško oblačilo. Pri operaciji mora biti kirurg natančen in potrpežljiv.

Poklic kirurga je zelo zahteven (več težjih operacij, dolgo šolanje …). Edina nevarnost pri tem poklicu je prisilna drža, ki ogroža kirurgovo hrbtenico. A če te kaj zelo veseli, potem ni nič težko.

                                                                                         Jure Gasior, 4. c

Dostopnost