Skoči na glavno vsebino

Danes, v četrtek, 7. 2., smo imeli v 5. č razredu kulturni dan.  Obeležili smo slovenski kulturni praznik. Dan, ko v svoj tok hitenja in skrbi spustimo delček ustvarjalnosti vseh nas, ki oblikujemo družbo, državo, skupno domovino. Domovina ni edina stvar, ki nas povezuje. Povezuje nas tudi kultura. In najvišji odraz kulture je kultura odnosa med ljudmi.

Spomnili smo se, da se kultura ne izkazuje le ob praznikih, ki jih imamo z rdečo obarvano na koledarju. Kultura mora živeti z nami v vsakodnevnih opravilih, medsebojnih srečanjih, mora se odražati v vljudnem pozdravu, ločevanju odpadkov, odstopu sedeža starejšim  na avtobusu, vljudnem poslušanju sogovorca, izbiri primernega besedišča …

Mi se bomo potrudili in si želimo, da bo naša šola in domovina  vzor slovenske kulture.

Zato kulturi in vrlinam namenjamo veliko pozornosti  vsakodnevno.

Danes smo dan pričeli s kulturnim poslušanjem radijske oddaje, ki so jo pripravili naši starejši učenci. Nato smo spoznali zabavna dejstva o Prešernu.

Od doma smo prinesli knjigo, ki ima za nas poseben pomen. Predstavili smo jo sošolcem, zakaj prav ta knjiga zavzema posebno mesto na domači knjižni polici.

Nekaj časa pred današnjim  dnevom smo raziskovali o življenju znane slovenske osebnosti, ki smo jo izbrali. Danes smo se spremenili  v to osebo. Predstavili smo se v razredu kot Jurij Dalmatin, France Prešeren, Matija Čop, Svetlana Makarovič, Tone Pavček, Milka Kerin, Borut Pahor … Obiskali smo tudi učence 1. č, 2. a, 2. b, 2. c, 2. č, 3. č in 4. č razreda. Za nas je bila to prijetna izkušnja.

Naj živi kultura …

Učenci 5. č razreda

Dostopnost