Skoči na glavno vsebino

V petek smo imeli pohod na Bohor. Zbrali smo se pred šolo in se z avtobusom odpeljali proti Bohorju. Ko smo izstopili iz avtobusa, smo pot nadaljevali peš v hrib. Zelo dolgo smo hodili. Ko smo se ustavili, sem mislil, da je tu že konec pohoda. A nadaljevali smo po zelo strmi poti. In ravno tu me je še čebela pičila v gleženj. Zelo težko sem hodil do vrha. Ko smo prišli do koče, sem se usedel s sošolci, pojedel  in se malo pozabaval. In čez nekaj časa smo se že odpravili nazaj. Na vrhu je bilo zelo lepo, zdelo se je, kot da smo med oblaki. Po poti navzdol nas je spremljal pes. Pohod mi bo ostal v spominu po lepem razgledu, a še najbolj po bolečini, ki jo je povzročil pik čebele. Gleženj me je bolel še cel drugi dan.

Naj Tomič 5. a

Zjutraj sem se v veselem pričakovanju pohoda, odpravila v šolo. Ko sem prispela do šolskega parkirišča, sta nas avtobusa že čakala. Zbrali smo se pred šolo, se prešteli in odšli na avtobus. Iz parkirišča smo se odpeljali proti desnem bregu Krškega, nadaljevali pot proti Brestanici in  Senovem, kjer smo zavili proti parkirišču Jablance. Izstopili smo in peš nadaljevali pot proti vrhu. Nekaj časa smo hodili po makadamu in prispeli do razpotja. Mi smo se povzpeli po strmem bregu, ki pelje čez Kačje slince. Ta pot je bila kar zahtevna in naporna, saj je res strma. Ko smo tako hodili po gozdu, so se sončni žarki upirali v naše hrbte. Obrnila sem se proti dolini in videla kako gosta megla jo zakriva. Bilo je, kakor da je pod nami morje – čudovito! Pomikali smo se proti vrhu, kjer smo naleteli na večjo skalo in se preizkusili v plezanju. Učiteljica nam je povedala,  da imamo do koče le še tretjino poti. Pred nami je bil lep smrekov gozd in kmalu smo zagledali kočo. Pomalicali smo, se malo igrali in se odpravili nazaj v dolino. Ta pohod na Bohor mi bo ostal še dolgo v lepem spominu.

Ajda Živič, 5. a

Danes smo odšli na Bohor in imeli super športni dan. Zjutraj nas je nad šolo pričakal avtobus in nas odpeljal do Jablanc. Na avtobusu smo se pogovarjali s prijatelji in komaj čakali, da začnemo pohod. S sošolci smo v lepi koloni začeli vzpon najprej po cesti, a prav kmalu smo prišli do gozdne poti in nekaj časa hodili bolj po ravnem. Pri smerokazu smo zavili na desno v hrib. Ta del je bil pa res strm! Ni bilo dolga, ko smo prišli do koče. Na vrhu smo pojedli malico, se posladkali in se igrali. Super je bilo! Potem smo se še vsi skupaj slikali in kmalu je napočil čas, ko smo se morali odpraviti. Do Jablanc smo odšli po drugi poti. Ko smo prišli do travnika, se je odprl res lep razgled na pokrajino. Malo smo se še pogovarjali in kot bi mignil, smo bili že pri avtobusu. Tako smo se odpeljali nazaj do šole. Naš izlet je res hitro minil, bilo je super in že sedaj komaj čakam na nov pohod.

Neža Jelen 5. a

V petek ob 8.20 smo se z avtobusom odpeljali proti Bohorju in sicer do parkirišča v kraju Jablance. Od tam smo peš nadaljevali po cesti proti koči na Bohorju. Orientirali smo se po markacijah. Velik del poti smo prehodili po gozdu. Pot je bila strma, hodili smo po koreninah dreves. Ko smo prišli do koče na Bohorju, smo imeli postanek. Okrepčali smo se z pijačo in malico ter prigrizki. V dolino smo se spustili po drugi poti, ki pa mi je bila lažja. Na parkirišču nas je pričakal avtobus in nas odpeljal nazaj k šoli. Ta pohod na Bohor mi je bilo zelo všeč, zato bom ob prvi priložnosti po isti poti popeljala celo družino.

Manca Žerjav, 5. a

Dostopnost