Skoči na glavno vsebino

Danes si bomo učenci, ki obiskujemo izbirni predmet šport za zdravje, na Pokljuki ogledali tekmo za svetovni pokal v biatlonu. Ogled tekme je omogočila Zavarovalnica Triglav. Pred odhodom smo polni energije, pripravljeni navijati za vse tekmovalce.

Učenci izbirnega predmeta

V petek smo se učenke in učenci izbirnega predmeta odpravili na Pokljuko, da bi si ogledali tekmo v biatlonu. Odpravili smo se ob 7. uri. Pot do Pokljuke je bila zelo dolga, a je hitro minila. Ko smo bili blizu cilja, smo postali vsi zelo nestrpni, ker smo videli sneg in prizorišče. Kmalu smo videli nekaj biatloncev, ki so se ogrevali za tekmo. Sedli smo na mrzle tribune in čakali na začetek. Ogledali smo si moški sprint na 10 kilometrov. Ko se je tekma začela, smo komaj čakali na začetek slovenskih biatloncev in jih navdušeno spodbujali. Na koncu je bil zmagovalec Martin Fourcade, a še vedno smo bili veseli solidne uvrstitev naših biatloncev. Meni je bilo na Pokljuki  zelo všeč in upam, da si bom še kdaj lahko ogledala tako zanimivo tekmo.

Urška Lapuh, 9. b

Včeraj, 9.12.2016, smo se nekateri devetošolci in devetošolke odpravili na izlet na Pokljuko, kjer smo si ogledali moški šprint v biatlonu. S seboj smo imeli tudi navijaški transparent, ki ga je nato ocenila posebna komisija. Najprej smo se namestili na tribuni, nato pa se prepustili navijaškemu vzdušju, ki je bilo res popolno. Na koncu smo pričakali Klemna Bauerja in ostale biatlonce v cilju ter jim z nasmeškom čestitali za dosežek. To je bil res nepozaben dan za vse nas.

Luka Gorjan, 9. b

V petek smo se ob sedmi uri zjutraj smo se učenci izbirnih predmetov odpravili na ogled tekme v biatlonu na Pokljuko. Vozili smo se približno eno uro in pol, nato pa smo se ustavili na počivališču. Pot smo nadaljevali po približno 20-minutnem postanku. Ko smo prispeli na cilj, smo vzeli malico, ki smo jo dobili na prizorišču dogajanja, in se odpravili na tribune. Čez slabo uro pa se je tekma že pričela in vsi smo stiskali pesti za predstavnike naše države. Najbolj uspešen je bil Klemen Bauer, ki ni niti enkrat zgrešil tarče, na koncu pa je tekmo končal na odličnem 12. mestu. Po koncu tekme se je ekipa naših učencev odpravila pod šotor, kjer so izbirali najboljši navijaški transparent. Tudi naša šola se je potegovala za ta naziv, a ga na žalost nismo dobili. Okrog 14. ure pa smo se že vsi precej utrujeni odpravili proti domu. Na tem izletu smo se imeli vsi zelo lepo.

Jernej Selak, 9. b

Dostopnost