Skoči na glavno vsebino

Začel se je!  Veseli december je potrkal na vsa vrata. Zagotovo ne bo takšen kot smo ga vajeni, a vsekakor v naša srca prinaša prijetno vznemirjenost in radost.

Tisti, ki praznujemo božič, smo v nedeljo prižgali prvo adventno svečko. Vsaka svečka na venčku predstavlja eno adventno nedeljo. In v miru, blagostanju, družinski harmoniji počakajmo, da ugasnemo vse štiri svečke … počakajmo. Pričakujmo. Tiho in premišljeno. Naj bodo štiri adventne nedelje kot vrata, ki se odpirajo po vrstnem redu. In pričakajmo božič v harmoniji!

V pričakovanju božiča pa nadaljujemo tudi s poukom na daljavo. Ker je pa december v znamenju praznikov, bomo tudi naš pouk na daljavo popestrili z različnimi dejavnostmi.

Tako smo tudi začeli. 1. decembra smo našo ZOOM uro poimenovali Na uri pri škratku. In seveda so pri pouku lahko sodelovali škratje. Ker glavni škrat vedno kaj pričara, nam je na naši uri pričaral gospo Valentino, našo ravnateljico. Toda ni bila sama. Imela je tudi ona svojega škrata. Glavni škrat nam je prebral pravljico Jezni škrat in gora. Mi, škratje, pa smo z vnemo prisluhnili, kako se je jezni škrat osvobodil svoje jeze in postal srečen in vesel. Tudi mi smo naredili nekaj sprostitvenih vaj in uspešno pregnali našo jezo.

Nato so se škratje morali tudi kaj naučiti. Glavni škrat nas je razdelil v skupine. Tako smo utrjevali svoje znanje iz družbe. Škratje smo bili začudeni, da tudi pri družbi moramo zapisovati merske enote … Uf, ta matematika … Povsod vpleta svoje prste.

A nič zato. Na koncu smo uspešno opravili vse naloge. Prav vsaka škratja skupina.

Ko smo se združili, smo analizirali naše delo.

Nato smo poklepetali z gospo ravnateljico in seveda z njenim škratom. Povedali smo, kako poteka šola na daljavo, potožili smo, da zelo pogrešamo šolo in prijatelje, a kljub temu nam ni tako hudo.

Gospa ravnateljica nam je zaupala, da nas je učiteljica pohvalila, saj menda pridno delamo. Kako smo škratje razvlekli ustnice v širok nasmeh.

Nato smo si zaželeli vesel december in odšli vsak v svoj škratji brlog …

                                                                                                                                              Škratje iz 5. c razreda

Dostopnost