Skoči na glavno vsebino

Učenci 9. razredov smo imeli naravoslovni dan. Dobili smo se na skupni zoom uri ob 9.30, tako da smo lahko malo dlje spali. Razdeljeni smo bili v 6 skupin. V skupinah smo se igrali razne igrice na temo tega dne (podajali smo si svinčnik, vsak je moral povedati eno resnico in eno laž …). Izvajalca iz MC-ja sta bila super, zabavna in hecna. Skratka bilo je super. Veselim se še takšnih dni, saj bi tudi meni bilo všeč, da ni vsak dan šola na daljavo. Upam, da se čimprej vrnemo v šolo.

Neja Avsec, 9. č

V četrtek, 26. 11. 2020, smo izvedli online delavnice v sklopu projekta V Posavju žuramo brez drog in alkohola za 9. razrede. Delavnice so potekale na temo ozaveščanja o negativnih posledicah zasvojenosti, kjer so se učenci skozi debato in različne igre pogovarjali o vzrokih zasvojenosti in ugotavljali dolgotrajne posledice le-teh. Za lažje razumevanje pojma zasvojenosti, so bili učencem predstavljeni tudi različni videi in kvizi, ki so naslavljali tematiko dneva.

V drugem delu delavnic smo se z učenci pogovarjali o pomembnosti dobre samopodobe in na to temo naredili tudi nekaj vaj. Pogovarjali smo se o tem, kaj splošno pomeni beseda samopodoba, zakaj je pomembna za vsakega posameznika in kako jo lahko dnevno negujemo in vzpostavljamo.

V evalvaciji delavnic so učenci izpolnili kratek vprašalnik o delavnicah in nam s svojimi pozitivnimi komentarji dali dodatno motivacijo za nadaljnjo delo. Resnično imate čudovite učence, ki niso samo aktivno sodelovali na delavnicah, ampak so s svojimi mnenji in vpogledi obogatili celoten proces delavnic in jim dodali neprecenljivo vrednost.

 

Maša Mlakar
koordinatorica projekta V Posavju žuramo brez drog in alkohola

 

Dostopnost