Skoči na glavno vsebino

Kar nekaj časa je naša učilnica samevala in hrepenela po otroškem živ – žavu. A prišel je dan, ko smo se ponovno zbrali in šolske hodnike in učilnice napolnili s smehom, klepetom in radovednostjo.

V 5. c smo današnji dan preživeli v posebnem vzdušju. Imeli smo tehniški dan, ki smo ga poimenovali Spet skupaj. In kaj vse smo danes doživeli?

Na začetku dneva nas je učiteljica lepo pričakala v našem razredu. Na mizah nas je pričakal list z lepimi misli, čokoladica in deteljica za srečo. Razvrstili smo se v skupine in se igrali igro Človek, ne jezi se. Bilo je zelo zabavno. Nato smo se pogovorili, kako bo potekal pouk do konca leta. Potem smo v dvojicah delali plakate na temo šole na daljavo. Zapisovali smo pozitivne in negativne občutke. Po malici so imeli fantje, punce smo šle na igrišče. Po prihodu v razred je sledila zelo zabavna dejavnost – Reševanje konfliktov. V skupinah smo dajali predloge, kako bi reševali različne konfliktne situacije. Ta dejavnost nama je bila zelo všeč, radi bi jo ponovili. Sledilo je kosilo. Takšen dan bi radi še ponovili.

Ana in Ema

Na današnji dan smo se zopet vrnili v šolske klopi. Spet smo videli sošolce in učiteljico in se jih zelo razveselili. Najprej smo se pogovarjali in nato se igrali družabne igre. Po športni smo praznovali rojstne dneve vseh, ki so pihali svečke med šolo na daljavo. Dan je bil čudovit, imeli smo se zelo lepo

Živa in Nika

Prvi šolski dan po štirimesečnem pouku na daljavo … Na začetku malo straha, vendar na koncu nasmejan obraz. Učiteljica nas je sprejela odprtih rok in nasmejanega obraza. Pripravila nam je naše najljubše igre. Čas je mineval hitro. Na plavanju sem se počutil malce čudno, saj že štiri mesece nisem plaval. A učitelj Peter nas je pohvalil. V razredu nam je učiteljica postavila nalogo. Dobili smo lističe z različnimi problemi, ki smo jih mogli reševati. Resnično se zavedam, da imam najboljšo učiteljico na svetu.

Danes smo imeli veliko zabave. Nekateri so praznovali rojstne dneve. Ko sva vstopili v razred, nama je bilo veliko bolj všeč kot na daljavo. Igrali smo se igro zaupanja. Po malici smo imeli še veliko zanimivih iger. Veseli sva, da zopet vidiva učiteljico in prijatelje.

Mirlinda in Flora

Današnji dan je prinesel vznemirjenost, v zraku se je čutila sproščenost, mir, sreča. Hrepenela sem, da sprejmem učence v razred… da jih vidim skupaj, da prisluhnem njihovem klepetanju, da odgovorim na nešteto vprašanj, da opazujem iskrice v njihovih očeh. Da smo spet skupaj. Ko so vstopili v razred, sem začutila neskončno veselje. Dopoldan je minil precej hitro… šolo sem zapustila z nasmehom in občutkom razbremenjenosti. Jutri je nov dan, pred nami so novi izzivi in zagotovo vem, da bomo kos vsemu in bomo kljub negotovosti na koncu šolskega leta vsi zadovoljni in  se bomo poslovili z lepimi spomini…

Učiteljica Svetlana

Dostopnost