Skoči na glavno vsebino

Učenci, ki obiskujejo krožek Glasbeno-igralne urice, so od oktobra pripravljali glasbeno pravljico Lunino kraljestvo.  Vztrajno so vadili, izdelali kostume ter pripravili nastop za starše ob materinskem dnevu. V petek, 21. 3. 2019, so se prvič preizkusili v vlogi igralcev pred svojimi sošolci in učiteljicami. Namreč, v plesni dvorani so zaigrali predstavo za učence 2. a, 2. c, 2. č, 3. č in 5. č razreda. V popoldanskih uricah so zaigrali predstavo tudi pred starši, bratci, sestricami. Navdušili so jih s svojim nastopom. Mentorici krožka, Tanja Županc in Svetlana Jović, sva izjemno ponosni na učence, saj so zelo vztrajno vadili, redno obiskovali krožek in pripravili odličen nastop.

Nekaj vtisov:

Lara 2. c

Rada hodim na Glasbeno-igralne urice, ker se igramo zabavne igre. Vesela sem, ko dobimo zvezdice.

Lana, 2. c

Tudi v glasbeni šoli sem imela nastop z violino. A ta nastop je bil zahtevnejši. Imela sem večjo tremo nastopati pred sošolci kot pred starši. Veliko smo se trudili, da smo se pripravili na nastop. Bilo mi je zelo všeč.

Irena, 2. c

Bila sem zelo srečna, ker smo imeli nastop. Vesela sem bila, da  smo nastopali pred starši in da je ati prišel na nastop.  Na glasbenih uricah mi je všeč, ker je zabavno in ker se igramo zabavne igre.

Vesna Komatar, razredničarka 2. č razreda

Všeč mi je bilo, ker so vsi otroci aktivno nastopali na prireditvi. Zvezdice packe glasno in lepo izgovarjale besedilo. Vsi so igrali doživeto. Vmesna glasba je popestrila nastop in je pohvalno, da so tudi otroci peli. Dženeta, ki je igrala Luno, je z obrazno mimiko pričarala svoja doživetja. Všeč so mi bili tudi kostumi, ki so jih otroci izdelali. Na koncu predstave so se vsi lepo priklonili. Učenci, ki so gledali predstavo, so doživeto spremljali nastop sošolcev in so povedali, da jim je bilo všeč. Nekateri so si zaželeli, da tudi sami začnejo obiskovati krožek Glasbeno-igralne urice.

                                                                                                       Mentorici Svetlana Jović in Tanja Županc

Dostopnost