Skoči na glavno vsebino

11. 10. 2018 smo se športniki in navijači (“rezerve”) odpravili v Velenje. Pot je bila zelo dolga. Ko smo prišli na tekmovališče, smo si najprej ogledali urnik in se počasi začeli ogrevati. Kmalu zatem se je že pričelo zares. Tisti, ki nismo tekmovali, smo poskrbeli za dobro vzdušje in navijanje. Najbolje pa je bilo ob koncu, ko smo vsi dobili prisluženo pico in osvežilen sok. Dan je bil poseben, ker smo postali državni podprvaki, pa še v šoli za šolskimi klopmi ni bilo potrebno sedeti.

 

Zoja Starc, 7. č

V četrtek, 11. 10. 2018, je v Velenju potekalo finale ekipnega prvenstva Slovenije v atletiki za osnovne šole. V finale so se po zmagi na področnem tekmovanju uvrstili dečki z najboljšim rezultatom in deklice z 11. rezultatom.

Fantovska ekipa je po rezultatu področnega tekmovanja veljala kot kandidat za medaljo, a iz dosedanjih izkušenj, se rezultati na finalnem tekmovanju velikokrat spremenijo. V zadnjih dneh pred tekmovanjem smo poskušali izboljšati telesno pripravo in  tehniko posameznih disciplin. Veliko pozornost pa smo posvečali psihološki pripravi, saj je večino učencev prvič tekmovalo na tako velikem tekmovanju.

Po slavnostni otvoritvi so začeli tekmovalci v skoku v višino in skoku v daljino, sledil je tek na 60m,  met vorteksa, tek na 300m, suvanje krogle, tek na 1000m in na koncu še štafeta 4 x 100m.

Med tekmovanjem smo z nasveti svetovali učencem in jih vzpodbujali, saj smo vedeli, da se nam ob dobrih rezultatih vseh tekmovalcev lahko uspe uvrstiti med najboljše šole v Sloveniji.

Nestrpno čakanje na svečano objavo rezultatov je bila naporna, a veselje ob razglasitvi drugega mesta je povzročilo pravo evforijo med učenci.

Uspehi učencev, ki so v zadnjih štirih letih osvojili dvakrat prvo mesto, letos drugo mesto in pred dvemi leti peto mesto, nas uvršča med najbolj uspešne šole v ekipne atletike v Sloveniji.

Tekmovalci, ki so osvojili srebrno medaljo na finalu državnega ekipnega tekmovanja v atletiki, pa so:

60m                                      Miha Sotošek, Nejc Prebejšek

300m                                    Andraž Maglica, Peter Pečnik

1000m                                  Tomi Bajc, Maj Ficko

Suvanje krogle                 Erik Bratkovič, Sven Stopinšek

Met vorteksa                    Marko Vodopivc, Enej Jagodič

Skok v daljino                   Jaka Pirc, Jokob Gorenc

Skok v višino                     Jernej Belinc, Alen Halilovič

Štafeta 4x100m                Marko Vodopivc, Andraž Maglica, Jernej Belinc, Miha Sotošek.

Končni vrstni red: 1. mesto OŠ Grm, 2. mesto OŠ Jurija Dalmatina Krško, 3. mesto OŠ Železniki.

Dekleta so na finalnem tekmovanju zasedla 11. mesto. Kar je za mlado ekipo zelo dober rezultat.

Vodja ekipe: Anton Zakšek

.

Dostopnost