Skoči na glavno vsebino

Na lepo nedeljsko jutro sva se, 8. marca, s Tio Valentinc odpeljali na 9. državno tekmovanje iz »Slovenske glasbene olimpijade«, ki je potekalo v Ljubljani na Glasbenem konservatoriju.

Že na šolskem tekmovanju je Tia pokazala svoje znanje, na državnem nivoju pa je bilo še zahtevnejše. Test, a vista ritem in melodija, pevska interpretacija izbrane skladbe slovenskega skladatelja, pika na i pa še predstavitev lastne skladbe pred publiko (tudi starši), ki je nastajala kar nekaj časa – vse to je zajemalo državno tekmovanje. Zelo zahtevno, tudi stresno. A trud je bil poplačan!

Ponosna sem nanjo, saj je dobila posebno priznanje za odlično interpretacijo pesmi Darje Švajger »Prisluhni mi« ob lastni spremljali na kitari, tekmovanje pa ji je prineslo tudi srebrno priznanje. Uspeha sva se zelo razveselili, saj sva vložili veliko truda v vse to.

Ker je bil Tii to zelo velik izziv z velikim uspehom, se je odločila, da bo svoje znanje še nadgradila in se bo v novem šolskem letu spet udeležila tekmovanja.

Iskrene čestitke, Tia!

                                                                                          Mentorica:

                                                                                             Damjana Mlakar

Dostopnost