Skoči na glavno vsebino

V torek, 15. 5. 2018, sem se skupaj s tremi fanti iz naše šole udeležil občinskega tekmovanja Kaj veš o prometu, ki je potekalo na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem. Tekmovanje je potekalo na treh področjih. Najprej je bilo preverjanje teoretičnega znanja s pomočjo računalnika z vprašanji o cestno prometnih predpisih, opremi in vzdrževanju kolesa in etiki v prometu. Po tem je sledila ocenjevalna vožnja na prometnih površinah – ulična vožnja v Leskovcu ter na koncu še spretnostna vožnja na poligonu. Z Matijo Felicijan (OŠ Leskovec) sva dosegla enako število točk in si tako razdelila 1. mesto. Za nagrado sva dobila priznanje, zlato medaljo in denarno nagrado.

Tako sem se kot predstavnik naše občine dne, 26. 5. 2018, udeležil državnega tekmovanja, ki je potekalo na OŠ Majde Vrhovnik v Ljubljani (pisanje testov) in na  Kongresnem trgu z okolico (poligon in cestna vožnja). Na tekmovanju se nas je pomerilo 60 tekmovalcev iz cele Slovenije. Zelo sem bil zadovoljen s pisanjem testov, malo manj pa s samo vožnjo po cesti. Sem si pa pridobil veliko izkušenj, saj so ceste v Ljubljani zelo prometne in zahtevne.

Poleg tekmovalcev so se v spretnostni vožnji s kolesom preizkusili tudi drugi tako odrasli kot otroci. V okviru predstavitve različnih aktivnosti s področja prometne varnosti so mimoidoči lahko preizkusili tudi posebne demonstracije naprave Agencije za varnost prometa – Vrtavka, ki simulira prevračanje vozila v primeru trka, Zaletavčka, ki prikazuje sile pri trku s hitrostjo 11km/h in Fleksi motor, ki meri reakcijski čas in zavorno pot pri določeni hitrosti. Ob robu tekmovanja je potekal bogat spremljevalni program, med drugim je prisotne zabaval tudi glasbenik Challe Salle.

Nik Bubnjić, 6. č

Dostopnost