Skoči na glavno vsebino

V torek, 12.4.2016, so se  v obsijanem jutru na šolskem stadionu zbrali učenci šestih in sedmih razredov. Polni navdušenja so začeli ogrevati vse svoje mišice ter jih pripravljali na nadaljnje napore. Pomerili so se v teku na 60m in 300m, skoku v daljino ter višino in metu težke žoge. Ves čas jih je spodbujalo toplo sonce. Vsi učenci so se zelo potrudili in se odlično odrezali. Najboljši pa se bodo udeležili občinskega tekmovanja iz atletike, ki bo meseca maja. Čestitamo vsem tekmovalkam in tekmovalcem.

  1. mesta so osvojili: Jernej Belinc, 6.c; Klara Kostrevc, 6.b; Nuša Šlogar, 7.c in Luka Kuselj, 7.c
  2. mesta so osvojili: Eduard Hamzaj, 6.a; Mia Hren, 6.c; Karla Maček, 7.b in David Golja, 7.c
  3. mesta so osvojili: Jaka Pirc, 6.a; Ana Marija Peršolja, 6.b; Valerija Rupar Žičkar, 7.b in Jakob Močnik, 7.c

Tjaša Hostar, 9. a in Lina Buršič, 9. C

Zjutraj nas je nad šolskim igriščem pričakalo sonce. Vsi smo polni energije komaj čakali na začetek športnega dne. Pred začetkom tekmovanja pa nas je čakalo le še ogrevanje. Vsi smo se dobro pripravili na našo prvo disciplino – tek na 60 m. Najprej sem navijal za prijatelje, nato pa sem se še sam podal na progo. Malo sem zamudil start, zato moj čas ni bil tako dober, kot bi lahko bil. Po šprintih nas je čakal skok v daljino. Vsi smo se potrudili po svojih najboljših močeh. Ko smo vsi odskakali, smo šli v jedilnico na malico. Ko smo se vrnili, nas je čakala najtežja disciplina. To je tek na 300 m. Nato smo še vrgli težko žogo, skakali v višino in se igrali s prijatelji.  Vse discipline so bile za nami in čakala nas je podelitev diplom najboljšim  trem. Moj prijatelj Jernej iz 6. c  razreda je tekmoval najbolje med vsemi. Moji dve sošolki pa sta zasedli 1. in 3. mesto. Dan je bil zelo zabaven in upam na še veliko takih.

David Planinc, 6. b

V torek smo imeli 6. in 7. razredi športni dan – peteroboj. Tekmovali smo v petih disciplinah, in sicer v suvanju medicinke, skoku v višino in skoku v daljino ter teku na 60 in 300 metrov. Na koncu je sledila še razglasitev. Sošolka Klara  je  dosegla odlično 1. mesto, jaz pa sem bila 3. Mislim, da smo se imeli vsi zelo lepo.

                                                                                              Ana Marija Peršolja, 6. b

Dostopnost