Skoči na glavno vsebino

Petošolci, ki smo letos hodili k izbirnemu predmetu tehnika, smo se v petek odpravili na ogled letalskega centra. Polni pričakovanj smo se pripeljali na, z bodečo žičnato ograjo zavarovan prostor vojaškega letališča Cerklje.  Tam sta nas pričakala g. Tomaž Pohle in g. Jure Tomše, ki  sta pilota športnega letala. Peljala sta nas  v učilnico, kjer smo si pogledali posebne zemljevide, načrte letališč v Sloveniji in knjižice, ki jih piloti potrebujejo pred vsakim letom. Ogledali smo si tudi pilotno in padalsko sobo.

Nato pa smo šli do »hangerja«, kjer so bila različna in zelo zanimiva športna letala. Izvedeli smo ogromno zanimivosti o letalih, spoznali njegove dele in kakšno funkcijo opravljajo med poletom, pogledali naprave v letalski kabini in kako delujejo. Zanimalo nas je, kako je med poletom, na kaj vse moraš paziti, kako se počuti pilot … vse! Potem pa je vsak med nami sedel še na pilotovo mesto in počutili smo se res mogočno.

Ta dan je bil res čudovit zaključek tehnike v petem razredu, saj smo izvedeli zelo veliko novega in se z zanimanjem ogromno naučili.

Učenci tehniki

Dostopnost