Skoči na glavno vsebino

Učenci 5. c in 5. č  razreda so v plesni dvorani prisluhnili čudovitim zgodbam o drugačnosti. Predstavila jih je gospa Alenka Kos, predsednica Društva za boljši svet, Vilinski ključ, ki že od leta 2013 obiskuje slovenske osnovnošolce. Iz njenih zgodb smo izvedeli, kako pomembno je, da ne gledamo na svet samo s svojimi očmi, temveč tudi s srcem in da sprejmemo vsakega takšnega, kot je.

Učenci so z zanimanjem prisluhnili zgodbam.

Ta zgodba se je dotaknila mojega srca. Še posebej, ko sem pogledala videoposnetke, kako se ljudje trudijo, da opravijo svoje delo. Najprej se nam je predstavila gospa Alenka Kos. Povedala je nekaj besed o sebi in svoji družini. Govorila je o ljudeh s posebnimi potrebami. Med zgodbami, ki nam jih je pripovedovala, je delila rumene vrtnice in  ključke, ki predstavljajo sedem vrednot. Teh zgodb ne bom nikoli pozabila, saj govorijo, da lahko ljudje z vztrajnostjo premagajo vse ovire.

                                                                                                         Patricija Frankovič, 5. č

V četrtek, 13. junija, smo si učenci 5. c in 5. č razreda prisluhnili predavanju gospe Alenke Kos z naslovom Drugačnost združuje. Spoznali smo, da je potrebno ljudi, ki so drugačni, sprejeti v družbo. Nikakor jih ne smemo zafrkavati in se iz njih norčevati, saj jim ob tem ni prijetno. Ogledali smo si tudi film Občuti svobodo vode. V njem smo videli ljudi, ki so drugačni od nas, vendar so vseeno našli srečo. Mi v 5. č razredu spoznavamo skozi naše vrline podobne zgodbe tako, da o vsem tem že nekaj vemo. Dobili smo tudi rokovnike, v katere bomo zapisovali svoje misli.

                                                                                                            Patrik Planinc, 5. č

Danes smo imeli petošolci predavanje Drugačnost združuje, ki ga je vodila ga. Alenka Kos. Predavala je o otrocih in ljudeh s posebnimi potrebami, ki kljub svojim zdravstvenim težavam, dosegajo uspehe. Nekateri od teh otrok zmorejo več kot mi, ki nismo bolni.  Ogledali smo si dva filma o teh otrocih. Eden izmed teh otrok je Jaka, ki je doživel nesrečo s kolesom. Dolgo časa je potreboval, da lahko premaga posledice nesreče, na katero ga še danes spominja šepajoča noga. Zdaj je študent na srednji šoli. Upam, da bom imel čim manj predsodkov do drugačnih ljudi.

                                                                                                Urban Dobravc, 5. č

Danes nas je v plesni dvorani obiskala gospa Alenka Kos. Organizirala je predavanje z naslovoma Drugačnost združuje in Občuti svobodo vode. Gospa Alenka je mati štirih otrok. Žal je po 26-ih letih življenja njen sin zapustil naš preljubi svet. Pogledali smo video, videli različne otroke in slišali njihove zgodbe. Dobili smo rože. Jaz sem dobila ključ, ki odpira vsa vrata za združitev.

                                                                                                   Petra Plasajec, 5. č

Dostopnost