Skoči na glavno vsebino

Na enem od srečanj otroškega šolskega parlamenta, ker je letos tema Moja poklicna prihodnost, so učenci dali pobudo, da bi pripravili okroglo mizo o poklicih. K sodelovanju smo povabili starše učencev, ki opravljajo različne zanimive poklice. Skozi prijetno druženje in pogovor smo tako  podrobneje spoznali poklic gasilca, medicinske sestre, gostinke, športnega trenerja in učiteljice/ravnateljice. Okroglo mizo sta spretno vodila Vanja Vučanjk in Jan Kuselj.

Vtisi učencev:

Okrogla miza mi je bila zelo všeč. Starši so dobro predstavili svoje poklice in v teh predstavitvah sem izvedel veliko novega.

Okrogla miza je bila zelo zanimiva. Najbolj všeč mi je poklic športnega trenerja, katerega bi nekoč tudi sama rada opravljala.

Današnji razgovor mi je bil zanimiv, saj smo spoznali veliko različnih poklicev in tudi razlike v plačah za opravljanje posameznih poklicev.

Všeč mi je bilo, da smo izvedeli tudi, koliko plačila lahko prejmemo za opravljanje dela, saj teh podatkov drugje ne slišimo.

Nisem vedel, kako lahko prideš do poklica gasilca. To delo bi morda nekoč opravljal tudi sam. Vesel sem, da sem dobil več informacij o tem poklicu.

Maja Mirt Jakše

Dostopnost