Skoči na glavno vsebino

Učenci 2. c in 2. č  razreda so v torek, 14. 12., pekli kokosove razpokančke. Dišalo je zelo omamno, pečenih piškotov je zelo hitro zmanjkalo. Da bodo vaši prazniki še bolj dišeči, jih lahko spečete tudi doma. Potrebujete: 2 jajci, 1 celo maslo (250 g), 100 g sladkorja, 200 g kokosove moke, 400 g moke, 1 pecilni prašek in 1 vanilin. Najprej skupaj zmešate jajci, sladkor, vanilin sladkor in raztopljeno maslo. Nato k masi primešajte še kokosovo moko in navadno pšenično moko, v katero ste predhodno potrosili pecilni prašek. Vse skupaj dobro premešate, da se naredi lepa kepa testa. Oblikujte majhne kepice, pecite jih na 200°C, približno 10 minut.

Dober tek!

Mateja Cizerle

Dostopnost