Zjutraj, 15. 3. 2019, smo se prebudili z navdušenjem, saj smo vedeli, da se bomo učenci 7. r. udeležili snemanja oddaje Dobro jutro. Ko smo zjutraj prišli, smo se zbrali v gospodinjski učilnici in se spoznali s kuharskim šefom Damjanom Wallnerjem ter se dogovorili, kaj bomo skuhali. Odločili smo se za mrzle testenine z dimljeno postrvjo, paradižnikom, regratom, koruzo in grškim jogurtom. Pri kuhanju smo uporabljali lokalno pridelane sestavine (postrv, Gabaroni testenine z okusom leče in čičerike, paradižnik, regrat …). Razdelili smo si delo; eden je razkoščičeval postrv, drugi rezal paradižnik itd. Potem smo vse zmešali in gospa Marija Merljak nam je povedala veliko o vitaminih in o jedeh za spomin in učenje. Potem smo vse to še poskusili in bilo je zelo okusno. Jed smo odnesli še v zbornico, kjer so jo poskusili tudi nekateri učitelji. Naši občutki po snemanju so bili dobri, saj smo lahko svoje veselje do kuhanja pokazali tudi gledalcem oddaje Dobro jutro. Druga skupina učencev 7. r. pa so se odpeljali s kolesom v staro mestno jedro Krškega, kjer so sodelovali pri snemanju v parku pri Valvasorjevi knjižnici.

Naši vtisi: Bilo je v živo, enkratno, tudi zabavno … Vsekakor zanimiva in nepozabna izkušnja. Kuhar Damjan, ga. Marija M. in ekipa snemalcev so bili zelo prijazni.

Kuharji: Ana, Jaka, Lukas, Nela, Vital, Leon in ostali sedmošolci

Posnetek oddaje si lahko ogledate na povezavi.

Dostopnost