Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 16.1.2017, smo se z avtobusom odpravili proti Ljubljani, da bi podprli naše tekmovalce pri sodelovanju v kvizu Male sive celice. Ob treh popoldne smo prispeli v Ljubljano. Vse svoje nahrbtnike in jakne smo pustili v garderobi. Vsi trije tekmovalci so najprej odšli v masko, da so jim uredili lase in nanesli ličila. Navijači pa smo odšli v studio. Tam nas je ena izmed zaposlenih na RTV pozdravila in nas seznanila z navodili. Pozdravil nas je tudi voditelj Nik Škrlec. Začeli smo s snemanjem in kmalu so prišli tudi tekmovalci. Tekmovali smo proti Osnovni šoli Vavta vas iz okolice Novega mesta. Kviz je bil zelo napet in zabaven. Videli smo tudi nekaj poskusov. Bilo je napeto do konca in odločalo je zadnje vprašanje, ki so ga žal dobili tekmovalci iz Vavte vasi. Po koncu snemanja smo odšli še v McDonald’s in tekmovalci so kmalu pozabili na poraz. Bilo je zabavno in pridobili smo si še eno novo izkušnjo.

                                                                                                                      Maja Knez, 7. b

V ponedeljek se je skupina učencev naše šole podala na zanimiv obisk RTV Slovenije. To možnost so nam omogočili tekmovalci poučne in zabavne oddaje Male sive celice. S prebojem v osmino finala so Luka, Eva in Nina pokazali veliko znanja. Ko smo prispeli do slavne zgradbe, so nas pričakali nasmejani delavci oddaje, nastopajoče pa so pospremili v masko. Snemanje se je začelo kmalu po prihodu voditelja Nika. Enkrat sem že bila na snemanju oddaje Infodrom, kjer naše navijanje ni bilo tako potrebno kot zdaj. Po napeti borbi do zadnje igre, se je sreča obrnila v prid nasprotne ekipe. Iz studia smo odšli z dolgimi obrazi, a še vedno ponosni na ekipo naših treh tekmovalcev. Ker nas je vse snemanje izmučilo in sestradalo, smo se odpravili še v Mc’Donalds. Ta dan je bil nekaj posebnega, zato mi bo vedno ostal v spominu.

Jerneja Šribar, 9. a

 

V ponedeljek  smo se zvesti navijači in ekipa Malih sivih celic ponovno podali v Ljubljano, kjer smo se pomerili z OŠ Vavta vas. Na žalost tokrat nismo imeli toliko sreče kot zadnjič in smo bili ugnani. Navsezadnje pa so se naši tekmovalci potrudili in se borili do konca. Sodelovali smo, se zabavali in dokazali kvaliteto naše šole, kar je najbolj pomembno.

                                                                                                                             Enej Trampuš, 9. c

 

V ponedeljek so se Eva, Nina in Luka udeležili snemanja osmine finala oddaje Male sive celice. Že ob 13.30 smo se zbrali na parkirišču nad šolo in se z avtobusom odpeljali v Ljubljano, kjer se je vse odvijalo. Ko smo prispeli v RTV hišo, so se naši tekmovalci odšli pripravit na snemanje. Okoli 15.30 smo pričeli s snemanjem oddaje. Snemanje se je odvijalo s krajšimi premori, med katerimi nas je zabaval voditelj Nik Škrlec. Oddaja se je bližala h koncu in do zadnjega vprašanja ni bilo jasno, kdo bo zmagovalec. A na koncu so več moči sivih celic pokazali tekmovalci OŠ Vavta vas. Ne glede na poraz smo bili veseli, da smo lahko bili del te zgodbe. Vsem tekmovalcem  iskreno čestitamo! Bili ste odlični! Oddajo  si lahko ogledate na RTV 1 v soboto, 18.2.2017, okoli 9. ure.

Hana Habinc, 8. c

Dostopnost