Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu vstopamo v tretje leto sodelovanja s prijatelji iz Přeštic.

Prvo leto smo se spoznavali preko pisem, v katerih smo opisali sebe in svoj domači kraj.

V lanskem šolskem letu smo si najprej izmenjali dve pismi, v katerih smo opisali svoje počitnice in  našo domovino, Slovenijo. V mesecu marcu pa so nas naši prijatelji obiskali. Težko smo pričakovali njihov prihod. Prvi dan smo imeli kulturno prireditev, po prireditvi pa smo naše goste odpeljali  domov. Naslednji dan smo imeli po uri pouka v naših razredih skupne športne aktivnosti, po kosilu pa smo si v GEN-u najprej ogledali Svet energije. Potem pa smo se z avtobusom odpeljali do Novega mesta, kjer smo imeli voden ogled starega mestnega jedra. Na poti proti domu smo se ustavili še v nakupovalnem centru Qlandia. Tretji dan pa smo izmenjaje sodelovali v štirih zabavnih delavnicah: plesni, glasbeni, kuharski in ročnodelski.  Vsem delavnicam je bilo skupno to, da smo v njih spoznavali in primerjali slovensko in češko kulturo. Po delavnicah smo imeli še zaključno prireditev, kjer smo pokazali, kaj smo ustvarili na svojih šolah in skupaj. Po fotografiranju in kosilu smo se s solzami v očeh poslovili od naših prijateljev.

Ob koncu šolskega leta smo prejeli povabilo na obisk v Přeštice. V tem šolskem letu jih bomo v mesecu aprilu obiskali mi. Tega se zelo veselimo.

                                                                                   Nika, Ilaria, Hana, Majda, Hana 8. r.

Vse se je začelo pred dvemi leti. Prvo leto smo se spoznavali preko pisem. Opisali smo sebe in svoj domači kraj. V lanskem šolskem letu smo si izmenjali dve pismi. Pisali smo o svojih počitnicah in Sloveniji. 25. marca pa so nas naši prijatelji obiskali. Prvi dan smo jim izkazali dobrodošlico in jih odpeljali domov. Drugi dan smo skupaj preživeli prvo šolsko uro v razredih, nato pa smo imeli različne športne aktivnosti. Po kosilu smo obiskali Svet energije v GEN-u in si ogledali Novo mesto.

Tretji dan smo v štirih različnih delavnicah pekli, plesali, peli in vezli. Sledila je zaključna prireditev. Po kosilu smo se morali posloviti. Ti trije dnevi so minili zelo hitro.

                                                                                                                      Zala, Neja, Zoja, 8. č

 

Dostopnost