Skoči na glavno vsebino
19., 20. in 21. smo sedmošolci izvedli kulturni dan. Namen je bil, da se seznanimo s projektom Rastem s knjigo, ki letos poteka že deseto leto zapored. »Rastem s knjigo« je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Z njim skušamo osnovnošolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Rastem sknjigo – vtisi

V torek, 20. 10. 2015, smo se 7. C razred podali proti Valvasorjevi knjižnici. Najprej nam je knjižničarka razkazala mladinski oddelek, nato pa smo šli v pravljično sobo, kjer smo dobili knjigo z naslovom Iskanje Eve. Potem smo peš odkorakali do oddelka Valvasorjeve knjižnice za odrasle. Razdelili smo se v tri skupine. Ogledali smo si domoznanski oddelek, kapucinsko knjižnico in kako poiskati knjigo preko računalnika. Na koncu smo si ogledali še speedway zbirko. Bilo mi je zelo všeč.
Luka Kuselj
Najboljše mi je bilo v kapucinski knjižnici. Tam so bile zelo stare knjige in prav zanimivo je bilo, kako so dišale. Bila sem vesela, ker sem izvedela veliko novih informacij. Iskali smo knjige po cobissu in ko bom šla naslednjič v knjižnico, točno vem, kje in kako iskati knjigo, ki jo bom želela.
Elira Saramati
Ko smo se peljali proti knjižnici, sem srčno upal, da mi bo kulturni dan vsaj malo všeč. A ni bilo tako. Bilo je veliko več, bil sem več kot zadovoljen. Stare knjige so mi dale nek poseben pogled kot še nikoli do zdaj. Spoznal sem, da računalniki niso vse, ampak da so pravo bogastvo prav knjige.
Nik Obreza
Najbolj mi je bilo všeč, ko smo iskali knjige. Ogledali smo si tudi knjige, stare več kot 500 let. V kapucinski knjižnici. Dobili smo tudi knjigo z imenom Iskanje Eve. Knjiga se mi zdi zanimiva, zato jo bom zagotovo prebral.
Milan Mitrić
Kulturni dan je bil fantastičen. Naučili smo se, kako poiskati sami knjigo po cobissu. Videli veliko starih knjig, najbolj me je navdušila zbirk o speedwayu – koliko pokalov, dresov, motor …
Teja Golja
Dostopnost