Skoči na glavno vsebino

V hladnem aprilskem jutru so se naše najboljše  tekačice  in tekači odpravili proti Mariboru, kjer je potekalo šolsko državno prvenstvo v krosu. Dan jim  je bil naklonjen in domov so se vrnili  v družbi državnega prvaka Luke Kržana, Tomi Bajc in Ava Germek pa sta postala lastnika bronastih odličij, ekipno so naši najhitrejši šolarji in šolarke osvojili 5. mesto.

Veselimo se njihovega uspeha in jim  iskreno čestitamo!

                                                                                              Spletna novinarka

Jan iz 9. b je govoril z Luko, ki mu je povedal:«Počutim se odlično, saj sem osvojil  prvo mesto. Najboljše mi je bilo, ko sem  stal na vrhu stopničk. Dan je bil naporen,  a danes  sem  poln energije.«

Danes  smo se z avtobusom odpeljali proti Mariboru, kjer je potekalo državno prvenstvo v krosu. Zbralo se nas je nekaj več kot 2000 učencev z vseh šol Slovenije. Najprej smo si ogledali progo, se ogreli ter pripravili na tek. Bilo je zelo mrzlo in vetrovno. Dobila sem številko 318 in počakala na tekmovanje, kjer  smo tekle dekleta  šestih razredov. Med 160 tekmovalkami  sem na cilj pritekla tretja. Osvojila sem svojo prvo medaljo z državnega prvenstva. Počakali smo podelitev in se odpravili proti domu. Zelo smo bili veseli naših rezultatov, saj smo kot šola zasedli  5. mesto.

Ava Germek, 6. c

V četrtek  smo se najboljše tekačice in tekači naše šole odpravili na državno prvenstvo v krosu, ki je potekalo  v Mariboru. Ko smo prišli, smo najprej poiskali naš tabor, nato pa smo si ogledali progo. Kmalu se je začelo zares. S teki so pričeli  najmlajši, nadaljevali so starejši , tekli pa so tudi  otroci s posebnimi potrebami. Prišel je čas, ko smo bile na vrsti me – dekleta, rojena leta 2005, vseh  skupaj nas je bilo 160. Tek je bil zelo naporen, v telo nam je namreč pihal močan veter, zato tudi naši rezultati niso bili tako dobri, kot bi lahko bili. Ava je zasedla 3. mesto, jaz 55., Lina pa 73. mesto. Sledila je podelitev odličij in naša šola je zasedla ekipno 5. mesto. Na dolgi poti proti domu smo se ustavili v Celju in pojedli slastne pice. S polnimi želodci nam je preostanek poti do doma hitro minil.

Zlobko Urška,  6. c

Dostopnost