Skoči na glavno vsebino

eTwinning projekt, S sovico Oko skozi zgodbe spoznavamo vrline, ki  bodo zaznamovale šolsko leto 2019/20, v večih oddelkih naše šole. Aktivno smo pristopili k projektu 5. č, 4. č, 2. č, 2. a in 2. b razred. Med šolskim letom pa bomo sodelovali tudi z drugimi razredi na šoli.

Učenci 5. č razreda smo imeli že nekaj srečanj z mlajšimi učenci. Najprej smo gostili 2. č razred. Predstavili smo jim Sovico Oko ter vrlini meseca septembra – POZDRAVLJANJE IN LEPO VEDENJE.

Nato so petošolci prebrali zgodbico Dober dan. Sledili sta skupni uri likovne umetnosti. Učenci so v dvojicah (petošolec in drugošolec) risali na temo – prijazne besede.

V petek, 13. 9., so nas obiskali učenci 2. a razreda. Spoznali smo se ter  jim predstavili potek projekta. Nato smo jim prebrali pravljico Bodimo prijazni ter se o vsebini pogovorili.

Sledilo je srečanje z 2. č razredom. Odpravili smo se na ribnik, kjer sta nam v prijetnem vzdušju, petošolki Luna Černelč in Eva Škoberne, predstavili svojo prvo knjigo Lizin bonton kot kisel ali sladek bonbon. Vsi smo bili navdušeni. Res sta napisali čudovito zgodbo in jo obogatili z ilustracijami. Nato je sledilo ustvarjanje. Odpravili smo se v gozdiček, tja pod griček. Učenci so v dvojicah oblikovali sovice in prijazne besede iz naravnih materialov. Vsi so bili izjemno motivirani za ustvarjanje, učenci so odlično sodelovali in nastali  so čudoviti izdelki.

Komaj čakamo na nove dogodivščine …

                                                                                                                             Učenci 5. č in učiteljica Svetlana

 

Dostopnost