Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 21. 1. 2016, je v veliki telovadnici naše šole potekalo četrtfinale državnega prvenstva v košarki, kjer so se pomirili najboljši košarkarji OŠ Jurija Dalmatina Krško, OŠ Domžale in OŠ Rogaška Slatina.

Prvo tekmo so naši fantje igrali proti Rogaški Slatini in povedli že v prvih minutah. Postopoma  je igra postajala vse bolj napeta, saj so začeli gostje dohitevati Krčane. Vendar naši niso popuščali in v drugi četrtini igre spet zasijali v pravi luči in silovito povedli. Do konca tekme so prednost le še povečali in zavladali na parketu s končno, prepričljivo zmago.

Ob začetku zadnje tekme, ki je odločala o zmagovalcu, so naši fantje potrebovali le malo časa in takoj so obvladali Domžalčane. Vztrajni Krčani so veš čas ohranjali prednost in navduševali tribune. Kljub veliki prednosti niso popuščali in za met izkoristili vsako priložnost.  Na koncu se je to obrestovalo saj so zmagali 74:56 in se tako uvrstili v polfinale. Našim košarkarjem čestitamo za odlično, borbeno igro in upamo na čim boljše  uvrstitve.

Lena Škoda in Tjaša Hostar, 9. a

Dostopnost