Skoči na glavno vsebino

V okviru projekta Pomahajmo v svet smo učenci 3. razreda izpeljali prvo srečanje z našimi prijatelji iz Litve. Srečanje je potekalo v torek, 6. 2. 2018, preko video klica, v času podaljšanega bivanja.

Nekaj vtisov:

Letos s podaljšanim bivanjem sodelujemo v projektu Pomahajmo v svet. Dodelili so nam prijatelje iz Litve. Februarja smo imeli prvo srečanje po skypu. Najprej smo jim predstavili sebe in družino. Vsi smo govorili angleško. Nik je povedal, da smo iz Slovenije, jaz sem predstavila slovensko zastavo, Zoja je predstavila našo šolo in Eva je povedala, da je naš kraj Krško. Zapeli smo jim tudi pesmico Family fingers. Potem smo jim Lucija, Eva, Žana in jaz predstavile družino. Naši prijatelji iz Litve so mešana skupina otrok. Stari so od 6 do 10 let. Naučili so se slovensko besedo zdravo. Njihove družine so večje od naših. V eni jih je celo deset. Večina dečkov se ukvarja s košarko in judom. Naša Zoja in njihov Jonas sta imela rojstni dan. Zapeli smo jima pesem Vse najboljše kar v treh jezikih. Veselim se našega naslednjega srečanja. Takrat jim bomo predstavili našo šolo.

Klara Katić, 3. č

Srečanje mi je bilo všeč. Na začetku me je  bilo malo strah in imel sem tremo.

Tobi Odlazek, 3. a

Pred nastopom sem imela malo treme, a sem kmalu ugotovila, da ne bo nič groznega. Všeč mi je bilo, da so bili naši prijatelji prijazni.  Zelo lepo so se potrudili pri svojem nastopu in izdelavi plakatov.

                                                                                                                                                             Žana Geršak, 3. a

Všeč mi je bila njihova predstava. Ko sem nastopala, me ni bilo sram. Najbolj sem uživala, ko smo skupaj zapeli pesmico Family fingers.

                                                                                                                                                                Tiana Bahč. 3. a

                             

 

Dostopnost