Skoči na glavno vsebino

V nedeljo, 19. 4., smo se s sestro in z mamico odpravile na pohod. Ker živimo blizu Velikega Trna, smo se najprej odpravile v dolino in naredile krožno pot do Velikega Trna. Pot smo začele v Apneniku  pri Velikem Trnu in se odpravile proti Črešnjicam nad Pijavškim.

Nekaj časa smo hodile po cesti, nato smo pot nadaljevale skozi gozd do  vasice Lomno in še naprej v dolino proti glavni cesti Pijavško -Sevnica do manjšega potočka. Nekaj časa smo hodile ob potoku, nato pa zavile v hrib. Na Lomnem smo obiskale najino babico in se okrepčale s pijačo, sadjem in piškoti. Nato smo pot nadaljevale proti Velikemu Trnu, vendar ne po cesti, ubrale smo gozdno pot. To se je izkazalo za dobro potezo, ker smo naletele na veliko pljučnika. S seboj smo imele papirnato vrečko, kamor smo lahko nabrale pljučnik, ki smo ga zvečer povezale v šopke in jih obesile na podstrešje. Iz njega bomo pozimi lahko skuhale čaj.

Potrebovale smo še približno 20 minut, da smo prišle do cerkve na Velikem Trnu, ki je bila naš cilj. Do doma nas je nato ločilo le še nekaj minut. Prišle smo zadovoljne in dobre volje. Po naporni poti se nam je prilegel sladoled, saj je sonce še vedno sijalo.

Sara in Tina Gorenc, 4. č in 3. c

Navodila in ogled utrinkov športnega dneva

Dostopnost