Skoči na glavno vsebino

Sodelovanje s Češko: From us to you ─ The Flying Letters II.

V lanskem šolskem letu smo z obiskom skupine devetošolcev, osmošolcev in sedmošolcev v Prešticah na Češkem zaključili triletni projekt z imenom The Flying Letters.

Že kar nekajletno sodelovanje pa se s tem še zdaleč ni zaključilo, saj smo se že med našim obiskom pri čeških prijateljih dogovorili o poteku nadaljnjega sodelovanja.

Tako se je v nov cikel projekta na vsaki šoli vključilo po 45 šestošolcev in sedmošolcev, katerim so se priključile tudi 3 osmošolke iz naše šole.

In kako je sodelovanje potekalo v tem šolskem letu? V dobi hitre komunikacije na različnih družbenih omrežjih so si učenci iz obeh šol izmenjali prava, na roko napisana pisma, v katerih so predstavili sebe, družine in prijatelje. Prvemu pismu je sledilo novo pismo, v katerem so učenci opisali svoj kraj. Pred božično-novoletnimi prazniki so sodelujoči izdelali tudi pravo voščilnico! Tudi ta je potovala po klasični pošti.

Brez moderne tehnologije seveda ni šlo, zato sva mentorici vse dokumentirali s fotografijami, ki pa so potovale po elektronski pošti.

V naslednjem šolskem letu pričakujemo obisk naših prijateljev v Krškem, čez dve leti pa jim bomo vrnili obisk v Prešticah.

                                                                                   Mentorica: Andreja Rihter

Dostopnost