Skoči na glavno vsebino

Cona 30
Nova kolesarska povezava

V četrtek, 21. 9. 2017, smo okoli desete ure pripravili kulturni program posvečen odprtju cone na Zdolski cesti. Program je bil kratek in zabaven. Punce iz izbirnega predmeta ples so pripravile čudovito točko, drugi pa smo deklamirali pesmi povezane s prometom. Dogodka se je udeležilo nekaj ljudi, ki so omogočili izgradnjo cone. Po končanem programu je sledila pogostitev. Upamo, da bo zaradi cone promet varnejši.

Eva Šribar, 9. c

Danes, 21. 9. 2017, smo se udeležili otvoritve modre cone pri naši šoli, zato je urnik potekal malo drugače. Najprej smo se nastopajoči zbrali ob 7.30 v plesni dvorani za prvo vajo. Nato smo odšli k uri in že nestrpno čakali na naš nastop. Po prvi uri smo odšli na malico, zatem pa v učilnico slovenščine, kjer smo imeli zadnjo vajo. Nastop se je pričel ob 10. uri, katere se je udeležil župan občine Krško, podžupanja, ravnateljica in 2 oddelka naše šole. Pridružili so se nam tudi krajani. Da je bil nastop bolj pisano obarvan, smo v zrak spustili 32 pisanih balonov, kateri so simbolizirali voznikom, da naj se držijo omejitev in zmanjšajo hitrost, saj v prometu niso sami. Ker smo nastop opravili tako odlično, smo si na koncu prislužili tudi manjšo pogostitev. Oh, kako je bilo okusno! Po pogostitvi smo se učenci vrnili nazaj k pouku. Vi, vozniki, pa poskrbite, da se boste držali omejitev in bili pazljivi v prometu.

Hana Habinc, 9. c

V četrtek smo učenci, ki obiskujemo izbirni predmet šport za zdravje, ob 11.30 odkolesarili do Brestanice, kjer je bila otvoritev kolesarske steze. Kar hitro smo bili tam. Pred otvoritvijo so vrtičkarji iz Brestanice zapeli pesem, spregovoril pa je tudi župan. Po otvoritvi smo imeli pogostitev. Malo smo se okrepčali in nadaljevali pot skozi Senovo, Mali in Veliki Kamen. Kmalu smo prišli v Koprivnico, nato pa se skozi Brestanico vrnili nazaj domov. Meni je bil izlet všeč. Zdaj se bomo lahko še varneje vozili v Brestanico. Upam pa tudi, da bodo te kolesarske poti še podaljšali.

Miha Volčanšek, 9. a

Dostopnost