Skoči na glavno vsebino

Še en čudovit teden je za nami. Posvetili smo ga pogovoru o drugačnosti.
Mija in Eva sta nam dočarali zgodbico Muca Rozalinda, ki nas uči, da  je biti privilegij drugačen. Zgodbo sta predstavili tudi učencem 2. č in 4. č razreda.

Tudi četrtošolci so se pogovarjali o sprejemanju drugačnosti. Predstavili so nam zgodbico o kužku Žaku, ki je bil drugačen od svojih sorodnikov. Branje zgodbe so obogatili z nastopom lutk na palicah.

V tem času smo bili ustvarjalno naravnani. Obiskala nas je gospa Vesna Borko, Jovanina mami, ki nam je pričarala praznično vzdušje. Odkrila nam je namreč svoj risarski talent in smo pod njenim vodstvom ustvarjali novoletne voščilnice, ki bodo na poličkah predbožičnega bazarja v šoli.

Seveda smo sodelovali na naravoslovnem dnevu Tradicionalni slovenski zajtrk in smo navdušeno šivali vrečke. Na pomoč sta nam priskočili Evini babici, gospa Slavica in gospa Tonka.

V sredo, 20. 11., so nas povabili malčki iz Vrtca Krško. Bodoči šolarji so nam predstavili dramatizacijo pravljice O veliki repi. Vsi smo bili prijetno presenečeni nad čudovito izvedbo pravljice. Nato smo tudi skupaj zapeli ob zvokih kitare.

Dan v šoli smo končali ob prijetnih melodijah, ki nam jih je pričarala naša Lucija!

                                                                                                                                                   Učenci 5. č razreda

V tem tednu (18. 11.–22. 11. 2019) smo si učenci 5. č razreda v vrtcu Ciciban ogledali prav čudovito predstavo. Nastopajoči so se zelo potrudili. Vsi smo resnično uživali. Najbolj izmed vseh pa je imela napeta ušesa naša sopotnica Sovica. Kakor se spodobi na obiskih, so nas tudi pogostili z odličnimi cimetovimi polžki, ki so se nam dobro prilegli. V petek pa se bomo udeležili projekta z 2. č razredom. Delali bomo Čubibubije iz naravnega materiala             (listje, žir …). Verjamem, da bomo ustvarili čudovite izdelke.

                                                                                                                                           Mija Krulc, 5. č

Dostopnost