Skoči na glavno vsebino

Tudi v šolskem letu 2016/17 OŠ Jurija Dalmatina Krško sodeluje v mednarodnem projektu Say Hello to the World (Pomahajmo v svet). Tokrat že drugič sodelujemo z Litvo. Učenci in učenke 3. c razreda letos sodelujejo s tretješolci OŠ Šlienavos iz mesta Kaunas. Za nami je prvo srečanje.

Mentorici projekta Urška Katić in Tjaša Kodrič

Pri angleščini smo se pogovarjali preko interneta z učenci iz Litve. Bilo me je zelo strah, ker sem bil prvi na vrsti. Vse sem povedal brez napak, zato sem se počutil boljše. Všeč mi je bilo, da sem lahko videl kakšni so otroci na drugem koncu sveta.

Matija Starc, 3.c

Zelo so mi bili všeč učenci iz Litve. Zanimivo je bilo, kako smo se jim mi predstavili in tudi njihove predstavitve so bile dobre. Super jih je bilo videti preko računalnika. Škoda, ker še ne znamo toliko angleščine, da bi se lahko več pogovarjali.

Ana Dimec, 3.c

Pri prvem srečanju z učenci iz Litve sem se počutila dobro. Pogovarjali smo se preko interneta. Nisem imela nič treme. Zelo mi je bilo všeč, da so imeli učenci šolske uniforme. Bili so zelo poslušni in niso klepetali. Predstavili so se nam v angleščini, tudi mi smo se predstavili njim. Komaj čakam na naslednja štiri srečanja.

Lia Libnšek, 3.c

Preko internetu smo se pogovarjali z učenci iz Litve. Morali smo se jim predstaviti. Ko sem bil na vrsti, so se mi začele tresti roke. Imel sem veliko treme. Ob koncu je trema minila, jaz pa sem bil vesel za tako lepo izkušnjo. Prijateljem iz Litve smo zapeli še pesmico Hello, how are you?

Žan Povše, 3.c

Pri angleščini smo se pogovarjali z učenci iz Litve. Litva je zelo daleč stran. Pogovarjali smo se preko interneta. Najprej smo povedali naša imena, koliko smo stari in najljubšo barvo. Vsak je povedal tudi kaj ima rad. Opazil sem, da so oblečeni v enake uniforme. Na začetku sem bil malo sramežljiv, na koncu pa vesel.

Luka Šiško, 3.c

Dostopnost